lauantai 4. huhtikuuta 2015

Kevään kissakohtaamisia


Kiireinen kevät ja blogihiljaisuus. Muut elämän osa-alueet vievät aikaa ja koirat ovat jääneet nyt paljon vähemmälle. Ässä lähti juuri kuukaudeksi(?) hoitoon äidille ja Femmalla alkoi parin kk:n tauko treeneistä. Nyt tuli tämä tylsä flunssakin ja kaatoi minut sänkyyn. No, ehtiipä vähän päivittämään blogia, kun ei oikein muuta jaksa. Femma ottaa ihmeen rennosti kipeilyn, nukkua pötköttää ja tulee välillä antamaan vierihoitoa. Toiveikkaana tuijottelee ikkunasta pihalle, siellä ne linnut hyppii.

Eilen oli kuitenkin vähän erilaista arkea. Vielä ei ollut lämpö noussut, joten flunssasta huolimatta lähdettiin koirien kanssa kahvittelemaan Villen siskon synttäreitä. Koirat olivat tietty riemuissaan mukana, Ässä linnottautui keittiöön ja Femma tutki paikat läpi, koska oli kuullut kylässä olevan kissoja. Se on kerran ennenkin tuolla nähnyt kissoja (silloin niitä oli kaikenkaikkiaan viisi) mikä meni kaikin puolin kivasti. Nyt teki vähän mieli jahdata, jos kissa juoksi poispäin, mutta muuten kiinnostuneena tyytyi seuraamaan vähän kauempaa. On ne sen verta outoja eläimiä.

Kissoja oli tällä kertaa vain kaksi. Martta on upea ragdoll, joka tuli seuraamaan koiria. Ihanan rento tapaus. Helmi on nätti maatiainen(?), joka katsoi turvallisemmaksi pysyä suljetun oven takana ja sängyn alla vierailumme ajan. En ihmettele, sillä spanielikaksikko saa halutessaan aikamoisen hullunmyllyn aikaan! Lisää kivoja kissakuvia voi katsella Anniinan kuvagalleriasta. :)

Martta vähän pienempänä, kuva Anniina Kovalainen.

Helmi, kuva Anniina Kovalainen.

Ässä taas oli kuin vanha tekijä kissojen kanssa, leppoisan välttelevästi puikkelehti ihmiseltä toiselle piittaamatta kissasta liikoja. Katsekontaktia vältellen pääsee pitkälle, mutta kävi se pariin otteeseen haistelemassa paikalla ollutta Marttaa etäältä. Hyvä Ässä! Ennenhän se vähän pelkäsi kissoja ja haukkui kaikki pystyyn, kunnes kaverin Sakari-kissa koulutti Ässän tavoille. Lempeän kärsivällisesti ja rauhoitellen Sakari aina hakeutui Ässän seuraan välittämättä sen hötkyilystä ja antaen Ässälle aikaa ja tilaa. Uskomaton Sakari. Näköjään kissoihin voi siis nykyään luottaa.

Reissun parasta antia oli kuitenkin kokkailujen ja kissojen lisäksi kissojen laserpointteri! Ai että, kun sen perässä oli kiva pinkoa. Loppuillasta nämä menivät täyttä rallia ympäri kämppää laserin perässä. Ville ehdotti, että voisin ohjata Femmaa aksassa tuollaisella. Vähän erilaista agilityä.. 

Videolla koirien ensikohtaaminen laserin kanssa.


Tänään Ässä sitten lähtikin viihdyttämään Saloa kuukaudeksi. Luvassa sulaneita metsälenkkejä Tampereen jäisten polkujen sijaan, sekä mökkeilyä. Ässän vointi meni jo vähän huonommaksi parin jäisen metsälenkin jälkeen, joten laitoin sen nyt pienelle kipulääkekuurille. Toivottavasti menisi sillä ohi. Heti tuli kova ikävä Ässää, mutta saapahan piristää välillä muidenkin arkea. :)


Femmalla olisi huomenna ollut metsästystreenit, mutta nekin nyt todennäköisimmin jäävät väliin typerän flunssan takia. Niinkuin suunnittelemani ihanat pääsiäisen metsälenkitkin. Höh! Toivottavasti kesällä päästäisiin kouluttautumaan metsästyksenkin saralla. Kotona ollaan nyt treenattu pilli-juttuja ja yleistä tottelevaisuutta metsässä. Välissä meni jo hienosti, mutta nyt on joko takaumaviikko. Liekö reagoi minun stressiini ja epäjohdonmukaisuuteeni, tai sitten on juoksut tulossa. Voisivat kyllä tähän väliin tulla, kun ei ole Ässäkään kotona häiriintymässä!