maanantai 28. joulukuuta 2009

Vege-tottista

Nonni, nyt on tullut lomailtua niin urakalla, ettei ole koneenkaan äärellä kerennyt kauheasti istuskella. Kaipa sitä silti voisi päivitellä pikkuisen tätäkin, vaikka mitään suurempia ei olekkaan tapahtunut :)

Treenailut sujuivat hyvin, mutta nyt joululomalla olen vain ollut ja lepuuttanut pikkuisesta stressistä kärsineitä hermojani. Treenailu on siis jäänyt vähiin, vaikka tuossa vähän otettiin leppoisaa sisätottista juuri Ässän kanssa kurkun voimin (:D). Allergian takia ei voi makupalana käyttää mitä tahansa, joten siksi kurkku. Ässä kuitenkin oli silti oikein innoissaan pienestäkin hommailusta, kai sitä alkaa tälläinen velttoilu jo pitkästyttää. Siksi kai se kurkkukin meni kurkusta alas kuin parhaimmat sisäfileet, vaikka ainahan Ässällä kaikki syömiskelpoinen menee kurkusta alas. Oli kuitenkin ilo huomata, miten hyvin viimekerran opit ovat jääneet tuon hötkyilijän päähän. Siitä nousikin taas into treenaukseen, joten huomenna taidan mennä ulos taas vähän pyörittelemään patukkaa, ja sisällä voisin hioa liikkeitä (nyt treenataan sivulla seisomaanjäämistä). Kurkku ei kuitenkaan ulkona taida toimia, vaikka sisällä onkin olevinaan oivallinen makupala.

Tuosta pääsenkin allergiajuttuhin, joiden osalta sujuukin tällä kertaa hyvin! Ässän tassukarvat ovat alkaneet valkaistua, eivätkä korvatkaan kutituta koiraa enää. Kaulakarvat tosin vielä punertavat, mutta nekin ovat paljon paremmat kuin ennen. Nyt voidaan siis aloittaa ruoka-aineiden testailu! :) Ekana voisin ottaa kalan, tai sitten possun tai naudan. Helpottuu huomattavasti treeninamienkin teko.

Mutta eivät asiat pelkästään täysin hyvinkään ole. Ässälle on sattunut taas pari vahinkoa sisälle, nyt jopa tänne Saloon, jossa kokoajan rampataan ulkona. Soitin siis eläinlääkärille, ja nyt Ässälle on aika varattuna varjoainekuvauksiin tammikuulle. Ketuttaa, kun tämän asian kanssa pitää vieläkin painia, eikä varjoainekuvausten hinta ainakaan saa suupieliä kääntymään hymyyn, sillä se on parhaimmillaa 500 e luokkaa. Lisäksi vähän pelottaa, että mikä sieltä lopulta löytyykään kaikkien ongelmien aiheuttajaksi.. Olisipa se vaan hoitunutkin sillä helpolla kastraatiolla.

Marsuille ei oikein kuulu mitään uutta. Väinö ja Masi olivat kastraatiossa, ja molemmat ovat parantuneet hyvin. Väinö tosin oli jonkinaikaa hieman tavallista rauhallisempi, ja sen painokin tippui hiljalleen yhteensä 100g, mutta nyt se on taas piristynyt normaaliksi itsekseen, ja paino on alkanut kohota normaaleihin lukemiin. Foorumilla olen törmännyt turhan moneen kastraation jälkeiseen äkkikuolemaan/sairastumiseen,joten ehdin jo huolestua, mutta onneksi Väinön vointi on jo normaali.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Harmillista että tuo pissavaiva ei ratkennutkaan niin yksinkertaisesti :( Mutta hyvä että ainakin allergiajutut tuntuvat olevan selviämässä..

Meillä tuli koiranhankintaan takapakkia, kun paljastui että narttu jolta pentua odotimme, olikin jäänyt tyhjäksi. Nyt täytyy sitten uudelleen miettiä mistä löytyisi sopiva pentu.

Anonyymi kirjoitti...

Hmm.. niin em. kommentti siis minulta, joka joskus tuolla marraskuussakin tänne kommentoin :)

-Emilia

Anne kirjoitti...

Hups, jotenkin oon missannut tän kommentin.. No parempi myöhään kuin ei milloinkaan :D Juu tuo pissavaiva on kyllä hankala. Toivottavasti siihen tulee keskiviikkona vihdoinkin selvyys.

Harmi, että teillä on ollut epäonnea koiran hankinnassa. :( Toivottavasti vielä löydätte mieleisenne pennun!