sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Kesäpäiviä syksyä odotellessa


Viimepostauksen jälkeen lähtivät Femman autoharkat erittäin mukavasti käyntiin. Päästiin kuin päästiinkin etenemään nyt viimekertaa huomattavasti nopeammin, sillä ensimmäisen rauhoittumis/syönti-harjoituksen päätteeksi Femma taas muisti homman jujun. Tänään jo ajeltiin autolla pihan ympäri Femman mutustaessa sian saparoa, jonka jälkeen rauhoituttiin autoon nukkumaan. Helteet ovat rajoittaneet harjoittelua auton kuumentuessa nopeasti pätsiksi, mutta en valita. Lämpö on vaihteeksi ihan mukava asia!


Helteiden myötä lenkkien on pakko keskittyä vesistöjen lähettyville. Onneksi sellainen sijaitsee vieressä, kun autokin on nyt poissa pelistä. Siinä Femma tosin saa tyytyä fleksissä uiskenteluun, sillä vieressä sijaitsee yltiömäisen houkutteleva lintuja pursuava metsä, yleinen uimaranta ja kävelytiet. Ässä on saanut mennä vapaammin, se keskittyy mieluiten uintihommiin. Muutenkin Femma on pysynyt visusti hihnassa nyt pahimpana poikasaikana, sillä täällä on aivan järjettömästi jos jonkinlaista siivekästä vipeltäjää. Hyvä syy odotella syksyä..

Salossa tuli taas napsittua kuvia koirien rellestäessä isommalla pihalla. Yhteiskuviakin yritettiin, mutta kahden eloisan koiran ja yhden hankalasti kuvattavan ihmisten naaman yhdistelmä oli liian hankala pala. Asiaa ei auttanut minne sattuun sihtaileva kuvaaja, joten keskitytään sitten koirien kuviin. Onhan ne nyt muutenkin kuvauksellisempia.

Seisotuskuviakin otettiin, Femman karvankasvatusprojekti etenee kivasti. Mahakarvat ei ton enempää kasva, no can do. Jalkakarvoihin saadaan ehkä ajan kanssa vielä lisäpuuhkaa. Tuli mitä tuli, niin syksyllä varmaan uskaltaudutaan näyttelyyn! Ässän seisotuskuvat olivat hirveitä sen kököttäessä takajalat kippurassa (kuten ylemmästä kuvasta näkee). Vaan sellaista se tuppaa todellisuudessakin olemaan, ei vaan pysty tuolla luustolla parempaan. Syksylle oli myös suunnitteilla Femmalle siskoineen mh-luonnnekuvausta, odotan mielenkiinnolla.

Yritin ottaa Ässästä kuvaa kukkasten kanssa, niin eikös neiti Linssilude parkkeeranut paikalle megalomaanisen kielensä kanssa.

Syksystä puheen ollen, se tuleekin olemaan meille suurta muutosten aikaa. Muutan meinaan koirien kanssa Helsinkiin! (tai jonnekkin sinne seudulle, kaikki se on mulle Helsinkiä :D) Kaiken lisäksi pieni laumamme tilapäisesti hajoaa miekkoseni jäädessä tänne suorittamaan viimeisiä opintojaan. Jännittäviä aikoja elellään.

4 kommenttia:

Mai kirjoitti...

Hieno kuulla, että autoharjoitukset ovat edistyneet - kiitos siitä sinun kärsivällisyyden ja ahkerien toistojen :)
Jaksan aina ihailla noita Ässän korvia ja naamaa... ne on jotenkin ihan superihanat :) Kun oma koira on tollanen forever-siilitukkamallia, nuo kiharaiset spanielinkorvat on niin syötävät <3

"Tuttuja" koirablogilaisia on sitten teidän myötä kohta taas vähän enemmän täällä etelässä :)

Jemima kirjoitti...

Tervetuloa tänne pk-seudulle! :)

Terhi kirjoitti...

Kommentoin tuonne edelliseen koitapelko -postaukseen, mutta täältä luinkin, että harkat on edenneet hyvin - hienoa! :)
Helpottaa huomattavasti arkea, jos koiraa voi kuljettaa autossa.

Hyvää kesää söpöille koiruuksillesi! :)

Anne kirjoitti...

Mai: Kyllähän se etenee :) Ässä on munkin mielestä hauskan näköinen kikkarine korvineen, vaikka trimmi ehkä onkin kaikkea muuta kuin rodunomainen. Sopii sen Ressu-lookiin.

Ai tekin ootte siellä etelässä, kivaa!

Jemima: Kiitos! Itseasiassa sun yksi blogiteksti kauan aikaa sitten on saattanut olla yksi kimmoke siihen, että lopulta päädyin tähän elämäntilanteeseen, että sinne etelään muutan :D ¨

Terhi: Niinhän se helpottaa, toivottavasti treenit jatkuu samalla linjalla. Kiitos samoin sinulle! :)