keskiviikko 5. elokuuta 2015

Yritteliäs koira keinot keksii

Kevät meni aikalailla koulu- ja työjuttujen parissa. Koirille ei juurikaan jäänyt ylimääräistä aikaa tai energiaa, joten niiden arkeen taisi lähinnä kuulua tylsiä peruslenkkejä ja kotona makoilua. Vilkkaana ja toimeliaana koirana Femman aika kävi pitkäksi eikä omistajakaan tuijotteluista huolimatta aktivoitunut töidensä ääreltä. Mikä siis neuvoksi?

Erilaisten kokeilujen ja yritysten kautta löytyi sopiva keino. Kun kiskoo työhönsä uppoutuneelta yllättäen sukat jalasta, on huomio taattu. Siihen päälle näyttää vielä luvattoman riemastuneelta ja söötiltä, niin menestys on taattu. Ja onhan se nyt pirhanan hauskaa kiskoa omistajalta sukkia jalasta!

Näin ollen Femmalla on nykyisin tärkeä tehtävä talouden sukanpoistajana. Se tarjoilee ahkerasti palvelujaan iltaisin, kun uskoo ihmisten kaipaavan sukattomuutta. Toimii toki myös pyynnöstä.


Ei yhtään hullumpi spanieli, kun opettaa itselleen temppuja. Seuraavaksi työn alle sukkien pesukoriin vieminen?

ps. Aloitettiin tänään tokon alkeiskurssilla, oli aika kivaa. Menin sanomaan kouluttajalle, että ei se nyt varmaan tässä ja tällä lelulla leiki, niin likka pisti heti parastaan ja todisti väitteeni vääräksi. Muutenkin se oli aikas näppärä kaveri, joten innolla odotellaan ensikertaa.

Kurssilta saatiin myös kimmoke harjoitella rauhoittumista namittamalla esimerkiksi pyyhkeen päällä, jolloin oppisi aina rauhoittumaan makuulle kyseiselle alustalle = kovin näppärää ulkona, missä rauhoittuminen on meillä vielä työn alla. Rauhoittuminen on aina ollut Femman (ja mun) heikkous eikä tätä metodia olla jostain syystä ennen kokeiltu. Käytin tänään koko bussimatkan pohtiessani miksei, mutten keksinyt syytä. Korkea aika siis!

3 kommenttia:

Mai kirjoitti...

Mainio video, ja hienosti toimiva, ripeä sukanpoistaja =D Koirille vois varmaan opettaa liudan vastaavia "arkiaskareita", kun tietäisi, miten. Sukista Femma on selvästi motivoitunut itse ja keksinyt hauskan leikin. Mutta itselläni on niin lyhyt pinna, että koiralle merkityksettömän asian muuttaminen motivoiduksi onkin ison työn takana.
Mukavaa elokuun alkua sinne teille.

Anne kirjoitti...

Femmahan rrrakastaa sukkia, joten sukkatemppu toimii itsessään palkkana. Ässälle yritin joskus ihan opettaa tätä temppua, mutta sille kovaa vetäminen tuotti hankaluuksia eikä ollut muutenkaan niin kivaa. Ässä tosin osaa ottaa käskystä annetun tavaran suuhunsa ja viedä sen avokille, mikä on myöskin aika hyvä "arkiaskare". Se myös nostelee pudonneita tavaroita pyydettäessä. Nämä se on arjen ohessa oppinut, kun tykkää kanniskella asioita. Voisihan sitä opettaa koirille vaikka ja mitä askaretta, mutta enpä ole minäkään jaksanut opettaa enempää tälläisiä "turhia" juttuja, kuin nämä mitä koirat ovat suht luontaisesti sitten sattuneet tekemään :) Toinen kiskoo ja toinen kantaa :D

Kiitos ja samoin sinne! :)

Mai kirjoitti...

Hei vielä... meidän blogissa on teille haaste, jos ehditte ja jaksatte siihen tarttua :)