perjantai 29. syyskuuta 2017

Nuuksion kansallispuistossa

Femma kirittää porukkaa

Tänään oltiin Femman kanssa ensimmäistä kertaa Nuuksion kansallispuistossa. Jo parkkipaikkoja kohti ajaessa maisema muuttui kauniiksi syksyiseksi lehtimetsäksi korkeusvaihteluineen, eikä varsinainen reittikään tuottanut pettymystä.

Kuvittelimme perjantai-aamupäivän olevan rauhallista ulkoiluaikaa, mutta parkkipaikka olikin tupaten täynnä (laskin ainakin 7 bussia) eri-ikäisiä koululaisia ja muita retkeilijöitä. Liikkeelle lähtiessä valikoimme puolivahingossa reitiksi 7,2 kilometrin mittaisen Korpikierroksen, ja aika pian lähimpien eväspaikkojen taaksejäädessä poluilla sai kulkea rauhassa. Alunperin tarkoitus oli kulkea lyhyempi reitti, mutta maisemat veivät mukanaan.

Parasta reitillä oli Korpikierroksen varrella ollut Holma-Saarijärven tulehtekopaikka, joka oli tehty saareen. Saareen pääsi näppärästi pientä puusiltaa pitkin, ja vesi oli järvellä järjettömän kirkasta ja levätöntä. Reitin aikana sääkin oli muuttunut aamun sumuisesta päivän kirkkaaksi auringonpaisteeksi, joten mikäs siellä oli nuotiolla istuskella. Yhteensä reissussa vietettiin rapiat viisi tuntia.

"Mun takana on joku suohirviö"

Hammastikku huulessa (oikealla puolella on Femman super-keskittynyt ilme)


Makkaraakin paistettiin. Pieni suomyyrä sai fleece-loimen päällensä, koska oli tietysti lutrannut itsensä läpimäräksi. Takana näkyy saaressa olleita telttailijoita.

Taukopaikalla pääsi pelaamaan pallolla


..ja olemaan kuvattavana

Matkalla parkkipaikalle polulla tuli vastaan vaskitsa. Enpä ole ennen moistakaan nähnyt!

Ei kommentteja: