Kille


Kille
Nelivarvaskilpikonna, uros
Arvioitu syntymisaika n.1988
Muutti meille 1998

Ensimmäinen monista lemmikeistämme. Lapsena olin kauan halunnut koiraa ja milloin mitäkin. Keksin jatkuvasti tapoja, miten voisimme ottaa kissan, kanin, koiran, marsun, hamsterin..Veljelläni oli kuitenkin astma, ja siihen aikaan astmaatikon perheeseen ei lemmikkiä suositeltu. Lopulta äitini eläinrakkaana taipui kilpikonnan hankintaan, kun lääkärikin antoi siunauksensa asiaan. Niinpä meille muutti Kille pieneen pahvilaatikkoon ahdettuna keltaisen pörssin kautta.

Ennen Killen tuloa opiskelimme äitini kanssa huolella kilpikonnista, ja osasimme onneksi etsiä käsiimme oikeanlaisia teoksia, sillä tuohon aikaan liikkeellä oli paljon väärää tietoa jopa ihan ruokinnasta lähtien. Parhaan tietämyksemme mukaan asutimme Killeä kauan pienessä muovilaatikossa sanomalehdillä, mutta sai se sentään ruoakseen kasviksia ja sillä oli lämpölamppu. Uv-lampusta ja lisäravinteista ei ollut tietoakaan, isommasta tilantarpeesta puhumattakaan. Myöhemmin Kille sai Uv-lamppunsa, mutta lisäravinteita emme onnistuneet sille syöttämään, ja tilakaan ei juuri suurentunut.
Nykyisin Kille viettää lokoisia päiviä luonani isossa terraariossaan. Killen terraario sijaitsee heti paraatipaikalla olohuoneessa, josta sen touhuja on helppo seurailla. Sieltä vanha kärtty voi hienovaraisesti vihjailla, milloin palvelusväen olisi soveliasta tuoda lisää apetta. Myös sohvalla löhöävät ihmiset saattavat saada osakseen arvostelevan katseen.1 kommentti:

Suski kirjoitti...

Teillä näyttää olevan melkein samanlainen lauma kun meillä :D meillä on 1(+1) cockeri (eli toinen oma ja toinen tädin joka paljon meillä asustaa) ja nelkku-uros.