torstai 30. elokuuta 2012

Harrastuspohdintoja

Taas pohdintoja mun ja Ässän harrasteluista, koittakaa kestää :)

Ässä tykkää opetella temppuja, ja oppiikin niitä oikealla opetuksella todella nopeasti. Se kuitenkin kyllästyy helposti, ja välillä koulutus muistuttaa passiivista suorittamista. Vaihtelevuutta pitää olla tarpeeksi (paljon!). Suurimpia ongelmia on ollut ja edelleen on palkkaamattomuus. Välillä ihmettelen, miksi meillä on tälläisiä ongelmia, kun Ässä rrrakastaa ruokaa ja lelutkin on kivoja. Työkalut on, mutta niiden käyttäminen on yllättävän vaikeaa.

Tykkään harrastaa tokoa (ja tanssia sen vähän mitä osaan), mutta välillä suoraansanottuna ärsyttää tämä jatkuva kamppailu. Siksi mun harrasteluintokin on varmaan niin kausittaista. Välillä toko on kivaa (silloin kun näen meillä olevan jotain mahkuja kokeisiin), välillä taas vannon jättäväni koko lajin (kun Ässä muistuttaa perässä kävelevää laukkua, ja tuntuu viestittävän jokaisella solullaan menevänsä milummin ojaan haistelemaan).

Kaipaan agilityä eniten ehkä juuri siksi, että sen kanssa ei tarvinnut kamppailla. Ei tarvinnut painia jatkuvasti motivointiongelmien kanssa, vaan se oli yhteinen mukava harrastus. Haku ja jälki ovat myös tälläisiä, mutta ne eivät minua niin paljon miellytä. Jälki on mielestäni vähän tylsää yksinpuurtamista, vaikka sitä silloin tällöin tehdäänkin (pitäisikin nyt skarpata). Haun uudelleenaloittamista olen miettinyt, sillä nyt se on hyvin epäsäännöllistä. Katsotaan nyt.

Syksy tuo onneksi uusia tuulia harrastelu-rintamalle. Syyskuussa jatkuu toko-ryhmämme ja hain Ässän kanssa myös tanssi-ryhmään (sitä odotankin jo innolla!). Ilmoitin myös Ässän hajuerottelun kurssille ihan vain nenän ja mielen virkistykseksi ;) Myös jälkiä olisi tarkoitus ajaa ainakin muutama tässä syksyn mittään. Löysin täältä Salosta mukavan nurmikentän, jonne olisi tarkoitus käydä huomenn polkaisemassa ihmisjälki.

Muoks. lisäilyjä Tämä päivitys ei ollutkaan nyt ihan pohdintaa, vaan päässä pyörivien asioiden purkamista. Asioita oli enemmänkin, mitä piti kirjoittaa, mutta pyyhin osan pois ja jätin osan kokonaan kirjoittamatta. Välillä vain mietin omia syitäni harrastaa, ja kohtaavatko ne ihan Ässän tarpeet. Noh, se on ainakin selvää, että mulla on vielä paljon opeteltavaa harrasteluiden saralla.

ps. Edelleen ketuttaa tämä uudistunut bloggeri, ärh, ihme kenkkuilua!

Ei kommentteja: