sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Kesäaksaa

Tänään käytiin Femman kanssa TAMSK:in agilitymölleisssä. Ollaan vissiin kerran aiemmin joskus yli vuosi sitten käyty mölleilemässä, joten nyt oli korkea aika taas kokeilla. Tarjolla oli putkiluokkaa, mölliluokkaa ja kisaavien luokkaa, me osallistuttiin kahteen ensimmäiseen.

Putkiluokassa oltiin Femman kanssa molemmat vähän hukassa. Ollaan viimeksi tehty rataa keväällä, kun kesäksi meillä ei ole ollenkaan varsinaista aksan treeniryhmää. Lähdössä Femman pää pyöri ihmeissään ja vauhti oli aika samoissa, mitä treeneissä on ollut. Kiva treenikokemus saatiin ja jopa sijoituttiin kolmansiksi!


Femma voitti hienon lelun ja dentastixejä!

Seuraavana vuorossa oli mölliluokka. Tässä kohtaa Femma oli jo täysin kärryillä, mitä tultiin halliin tekemään. Halliin mennessä oli kova veto päällä ja hinku päästä tekemään. Lähdöstä ampaisikin sitten sellainen raketti matkaan, että jäin vain huuli pyöreänä seuraamaan sen menoa. En minä tälläistä osaa ohjata! Sähläilyksihän se meni, joten käytiin lunastamassa uusi startti.

Toisella kierroksella olin paremmin kärryillä missä mennään, joten tällä kertaa tehtiin samaa rataa.  Femma paineli menemään ja tuli A:n ikävästi lentämällä (itse en edes radalla perästäpäin tullessa huomannut), mutta puomi oli hieno. Lopun siksak-suora menee treenilistalle, tämmöistä ei ole tullut juuri tehtyä.


Kaiken kaikkiaan hyvä kisakokemus, nyt tiedän mitä odottaa jatkossa. Treeneissä tekeminen on aina ollut enemmän sellaista hauskaa yhteistä puuhastelua, mutta kisoissa oli näköjään ihan eri meininki. Hauska kisakaveri siitä vielä joskus tulee! Kunhan ohjaaja oppii juoksemaan ja ohjaamaan raketti-koiraa :)Tosiaan vakituista aksapaikkaa en kesäksi hommannut, mutta ilmoitin Femman sentään keppikurssille Taidoggaalle. Omat neuvot loppuivat keppien suhteen kesken, mutta nyt ollaan kahdella kerralla saatu jo kovasti lisää eväitä tekemiseen. Keppien treenailu on mennyt hyvin eteenpäin ja mikä parasta, keppitreeni on taas kummankin mielestä hauskaa! Nyt ollaan tehty keppejä verkoilla, mikä tuntuu sopivan Femmalle erittäin hyvin. Myös vinokeppejä ja kujaa tehdään kotosalla.

Yhdellä omatoimitreeni-kerralla Femma teki keinunkin hienosti hypyn jälkeen, jokohan sen uskaltaisi pikkuhiljaa ottaa radanpätkällekin mukaan. Tämän päiväisten kisojen jälkeen saa kyllä olla tarkkana, ettei se jossain vaiheessa tee lentokeinua.


Hieno harrastusspanieli on lisäksi myös erinomainen seuralainen, sylikoira ja päivän piristäjä.


Ässä on nauttinut kesästään Salossa uiden ja metsälenkkeillen. Huulipoimut ovat pysyneet nyt erittäin hyvänä *koputtaa puuta*, vaikka kesän aikana turpakarvat pääsivät rehevöitymään. Olen niiiin tyytyväinen, että mentiin Ässän kanssa huulipoimuleikkaukseen! Toisaalta toinen korva alkoi nyt erittää, joten Ässällä on todennäköisesti hiivatulehdus korvassa. Toivon kovasti, että kyseessä on joku yksittäinen kovan uimisen ja korvakarvojen kasvun villiinnyttämä tapaus, joka rauhoittuu ja pysyy poissa yhdellä hoitokerralla. Ettei vaan tarvitse alkaa seuraavaksi korvia leikkelemään.. Selkälihakset Ässällä taas aristivat sen verran, että pitää varailla sille hoitoaikaa johonkin väliin. Iloisesti se kuitenkin lenkkeilee ja ui, ja muutenkin elämä näytti olevan varsin mallillaan.

Ei kommentteja: