keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Femman agiepistelyt


Femman kanssa ollaan käyty taas muutamaan otteeseen agiepiksissä hakemassa tuntumaa kisameininkeihin. Suoritukset ovat menneet vaihtelevasti, mutta keppeihin olen ollut todella tyytyväinen joka kerta!

Viimeviikolla päätin suunnata Femman kanssa arki-iltana epiksiin. Arvoin kauan jaksanko mennä,  mutta niukat ennakkoilmottautumiset povasivat nopeasti ohi olevia kisoja joten päätin lähteä. Näemmä monet muut olivat tulleet samaan lopputulokseen, sillä kisojen osanottajien määrä oli melkoinen ja viimeiset luokat venyivät pitkälle iltaan.

Halli oli kohtalaisen pieni, joten sinne pääsi vain rataan tutustuessa ja omaa rataa suorittaessa. Hienosti vielä myöhästyin omasta rataantutustumisestani, joten yritin panostaa mielikuvaharjoitteluun ja radan muisteluun vuoroani odotellessa, kun muiden suorituksiakaan ei päässyt seuraamaan. Esteet olivat hallissa aika lähekkäin ja keinu oli ihan erilainen, kuin mihin ollaan totuttu.

Radalle mennessä Femma oli vähän pihalla, että nyt pitäisi jotain agilityäkin tehdä ja vire olisi sopinut paljon paremmin esim. rallytokoon. Meno oli molemmilla aika haahuilua, mutta kepit Femma suoritti tunnollisen hienosti. Otimme toisen yrityksen, jossa kepit olivat tosi kivat, mutta Femma juoksi kaikista kontakteista läpi (kontaktit on yleensä sen vahvuus) ja teki pienen lentokeinun. Vielä olisi voinut ottaa kolmannen yrityksen, mutta väsymys painoi ja koti kutsui. Kisaavista medeistä vain yksi sai sijoituksen, joten ilmeisesti muillakin oli ollut vaikeuksia radalla.

Vappuna uskaltauduttiin ulkoepiksiin kisailemaan, vaikka viimeksi ollaan aksailtu ulkona ehkä pari vuotta sitten. Ilmoitin Femman ensin supermölleihin, jotta päästiin ottamaan tuntumaa uuteen paikkaan ja tilanteeseen. Femma handlasi supermöllit hienosti, joten uskaltauduin ilmoittamaan sen samaan aikaan pyörivään kisaavien luokkaan kahdella startilla.

Ensimmäisellä radalla halusin varmistella kontakteja, keppejä ja keinua, joten palkkasin keppien ja ekan kontaktin jälkeen. Femma teki superhienot kepit ja kontaktit. Keinu oli meille tutumpi malli ja sen Femma suoritti vauhdikkaasti ylimääräisiä lentämättä. Radalle tuli yksi ohjausvirhe meille hankalasta kohdasta, mutta muuten olin erittäin tyytyväinen suoritukseen. Niinpä kokeilin seuraavan radan ilman välipalkkausta ja saatiin se vielä nauhalle:Alussa tuli suoritettua yksi ylimääräinen putki, ja puomin jälkeen olevan hypyn sohlasin jälleen, mutta muuten olen erittäin tyytyväinen meidän suoritukseen. Tästä on taas hyvä jatkaa!

Ei kommentteja: