perjantai 14. syyskuuta 2018

Mejästä siirto voittajaluokkaan!


Käytiin Femman kanssa kokeilemassa onneamme, josko vielä tällä kaudella saataisiin toinen ykköstulos mejän avoimesta luokasta. Pääsimme kokeisiin Hämeenlinnaan 9.9, tuomarina Rauno Koskinen.

a) jäjestämishalukkuus 0-6 = 6 pistettä
b) jäljestämisvarmuus 0-12 = 10 pistettä
c) Työskentelyn etenevyys: 0-10 = 8 pistettä
d) Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottaminen / kaadolla haukkuminen: 0-14 = 12 pistettä
e) käyttäytyminen kaadolla: 0-3 = 3 pistettä
f) yleisvaikutelma: 0-5 = 4 pistettä

Eli yhteensä 43 pistettä ja AVO 1 -tulos!

"Ohjattu lähtö. Ohjausmatkan jälkeen alkaa sekä maa- että ilmavainuinen jälkityö, joka etenee sopivaa vauhtia. Jäljestys on runsaiden tarkisteluiden sävyttämä, koira on enemmän jäljeltä pois kuin jälkiuralla. Koko matka aina sorkalle asti edetään näin. 1. makaus ohitetaan ja kulma pienelle suunnan tarkistuksilla. 2. makaus merkataan ja kulma lähes jäljen mukaisesti. Kaadolle vähän sivusta ja jää viereen."Femma suoritti kulmat mielestäni nyt viimekertaa varmemmin ja eteni muutenkin välillä hienoja pätkiä suoraan jäljen suuntaisesti. Edelleen se teki todella paljon tarkistuksia jäljen ympärillä, ja nyt myös aika usein koukkasi taakse varmistamaan jäljen kulkua. Alueella oli todella paljon riistahavaintoja ja jäljestyksen puolivälissä Femma saikin äkisti hajun palaten taaempana olleelle hirven makuulle, jonka tutki tosi tarkkaan. Siitä se lähti hyvin varmana jäljestämään hirven jälkien perässä ja olin varma, että nyt tulee hukka ja jäljelle palautus. Tuomarikin oli kuulemma juuri aikeissa julistaa hukan, kun Femma yhtäkkiä veti liinat kiinni ja palasi verijäljelle, kuin muistaen sen varsinaisen työtehtävänsä. Hieno likka!

Tällä toisella ykköstuloksella saatiin siirto voittajaluokkaan, jossa varmaankin starttaillaan ensivuonna. Jännää!
Hieno likka suorituksensa jälkeen. Muut kuvat on ottanut Anni H.

Koulun alun myötä ollaan palattu vihdoin takaisin pk-seudulle. Agilityryhmät ovat taas alkaneet (että voikin ihminen omistaa kaksi vasenta jalkaa 3 kk tauon jälkeen) ja meillä on ollut superhauskaa! Vielä olisi hinku päästä treenailemaan rallytokoa ja koiratanssia. Rallyn suhteen on treenejä helpompi järjestää, mutta tanssiharrastus vaatiikin jo vähän miettimistä. Vinkkejä treenipaikoista ja seurasta otetaan vastaan!


4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Me voidaan koiratanssia :) Laita vaikka mailia saila.rappumaki-gmailiin!

Anne kirjoitti...

Jee! Laitan sulle säpöä.

Aliel kirjoitti...

Onnea tuloksesta ja iloisia hetkiä muidenkin harrastusten parissa, toivottavasti saatte koiratanssiinkin jatkumoa, se on mukava laji. :)

Anne kirjoitti...

Kiitos! Koiratanssi on meillä ollut vähän tallainen kausittainen harrastus, mutta toivottavasti nyt saataisiin enemmänkin tehtyä :)