torstai 26. kesäkuuta 2008

Kun pentu tuli

Nyt on sitten eletty viisi päivää tuon vekaran kanssa! Ässä (Ramsan Ace on the road) olikin pitkän haaveilun täyttymys. Arki pennun kanssa olikin oikeastaan aika erilaista kun luulin. Olin odottanut enemmän paikkojen jyrsimistä ja muuta tuhoamista. Pissaa ja kakkaa taas en odottanut tulevan noin paljon.

Kirjojen mukaan pitäisi käydä ulkona aina syömisen ja leikin jälkeen, sekä ennen ja jälkeen unien. Tuopa ei kyllä aina riitä. Ensin olin mm. ajatellut herääväni pennun kanssa aina öisin käymään pissalla ja tätä teinkin. Tosin vain kahden päivän ajan. Ässän kun pitää päästä pissalle aina klo 3 sekä 7! Sitten iskin lehdet huoneeni lattialle, ja siinä poika on nätisti yöllä käynyt :) (tai ainakin yrittänyt, joskus se sihti ei vaan pelaa). Ja minä olen saanut vedellä öisin hirsiä rauhassa ^^ Eli sanomalehtien käyttö onnistuu todella hyvin, jos Ässä on pelkästään minun huoneessani (asiaa voi tosin auttaa se, että noin 3/4 lattiasta on sanomalehtien peitossa..), mutta muualla talossa pissat tuleekin sitten minne sattuun. Kakat on kyllä yleensä osannut käydä tekemässä olkkarin lattialla olevalle lehdelle. Ulkona toki käydään aina kun luulen, että pojalla olisi tarvetta, ja n. puolet päivän asioista pihalle saadaankin tehtyä :)

Alussa kun poika tuli, yritti hän maistella kenkiä. Puutuimme tähän aluksi sanomalla tiukasti ei, ja yleensä tekeminen loppuikin siihen. Hetkeksi. Lopulta keksimme käyttää vesisuihkutinta. Eli ainakun poika jyrsiskeli jotain kiellettyä-> ruiskaus tai pari -> poika lopettaa tekemisen ja näyttää hämmentyneeltä. En tiedä tajusiko, että me siellä suihkauteltiin, mutta aika hyvin on saanu kengät olla rauhassa parin suihkauttelun jälkeen :) Käsiä kyllä jyrsii vieläkin innokkaasti ja vaatteita, varsinkin vetskarit ovat aivan ihania! Mutta sellastahan se pennun kanssa on.
Siinä meidän Ässä! Pikku-cockerspanieli :)

Ei kommentteja: