tiistai 25. marraskuuta 2008

Lumikengät sekä toppaloimi

Hahhaa, heitinpä koko yrjölänpuurolla ruokkimisen romukoppaan. Meni liian vaikeeksi ja työlääksi nuo vitamiinijutut, varsinkin kasvavalla kakaralla. Parhaassa tapauksessa pilaisin koko mukulan. Ehkä joskus sitten aikuisena innostun uudestaan, silloin voisin harkita asiaa uudestaan. Jotain lihaa ajattelin kuitenkin välillä antaa ruoan mukana, ja naudanmahaa moni suositteli. Sitä sitten kipaisin kaupasta. Haisee ihan yrjöltä, mutta kaipa tuo terveellistä on, jauheliha olisi tosin varmaan monin verroin helpompi ja hajuttomampi. Kerranpa tuo mahasose pääsikin valuttelemaan nesteitään pitkin jääkaappia, kun pussissa oli reikä. Nyt se on tiiviissä purkissa, ihme että äiti edes sietää sitä enää meidän jääkaapissa :D

Noh, mitäs muuta? Tähän päivitykseen tungenkin nyt sitten vähän kaikkea vähän kaikista elukoista. Jos nyt kuitenkin jatketaan Ässästä.(Mitä ihmettä, tuntuu kuin viimeisestä päivityksestä olisi ikuisuus, vaikka siitä on vasta pari päivää. Taidan olla riippuvainen tästä blogista O.o)

Pojan ego on kasvanut! Tänään se haukkui vastaantuleville koirille. Sitäpä ei ole ennen tehnyt (paria "vuh":ia lukuunottamatta). Nyt se oikein haukkui ja kyttäili. Innoissaan oli menossa, veto päällä. Pitääpi ottaa koirien ohitus harjoitteluun, ennenkun se meni kuin vettä vaan ilman harjoitteluja. Nenä taas oli maassa tavallistakin enemmän muiden koirien jälkiä seuraamassa. Taitaapi olla hormonit liikkeellä tuolla nulikalla ;)

Käytiin Windyn ja Lauran kanssa purtsillakin jokunen päivä sitten! Kuviakin otin, tosin laatu on mitä on. Akkukin loppui kesken, joten en saanut kuin pari vaivaista. Harmi, sillä Windyllä ja Ässällä oli aika kova meno päällä! Tykkäsivät kovin riekkua ja juoksennella ympäriinsä Windy edellä ja Ässä perässä. Ässää selkeästi alkoi ketuttamaan, kun toinen oli ketterämpi ja nopeampi, joten se haukahteli ärtyneesti Windylle.

Pysyivätpä paikallaan. Windyn lumiparta ei näy kuvassa :(

Ässä innostui lenkillä myös jäätyneistä ojista, joiden jäätä rikkoili innoissaan. Jalathan siinä kastui. Kotimatkalla sitten alkoi jo palelluttaa poikaa. Käytiinkin äitin kanssa sitten ostamassa Ässälle toppaloimi tässä yksi päivä. En nyt tiedä kuinka tarpeellinen se on, kai tuo ilmankin pärjäisi. Mutta onhan se hyvä olla varma, että toinen ei palellu pidemilläkään mettälenkeillä. Ja eipähän ainakaan roiku lumipaakut mahassa! Jalat on tosin vieläkin kuin lumikengät..

Talvimuotia: Lumikengät sekä toppaloimi.

Vähän myös juttua Killestä! Poika on nyt koisinut 3vk, yhteensä untenmailla tulee vietettyä 2 kk. Unet siis päättyvät 4.1 sunnuntaina. Hyvin on poika nukkunut, ei ole kertaakaan itsekseen heräillyt. Paino on pysynyt hyvissä rajoissa (nyt 192 g, pikkuinen konnan käppänä :). Herätyspäivät ovat sunnuntaisin, jolloin otan Killen lämpimään kylpyyn heräilemään, juomaan ja ulostamaan. Reilun kylpyilyajan jälkeen poika siirtyy lämpölampun alle nauttimaan herkuista. Valojen sammuessa se sitten kömpii takaisin onkaloonsa nukkumaan. On kyllä helppohoitoinen näin talvilevolla ollessaan.

Marsukuulumisia! Pojat asustavat edelleen huoneessani. Vapaanaolo on tosin vähentynyt, sillä en uskalla heitä juoksuttaa huoneessani johtojen takia. Saunassahan oli häkin ovi auki aina, kun joku oli kotona. Olkkariin olen nyt heidät vienyt vetämään rundia, ja sieltä he sitten vaeltavat tänne, jolloin päästän heidät takaisin häkkiin. Ässä ei nykyisin enää paljoakaan piittaa marsuista, kun ne ovat lattialla. Pari kertaa käy nuuskaisemassa, mutta sitten yleensä antaa aika hyvin heidän ulkoilla rauhassa.

Veeti on lihonut :( Läski.

Marsupoikuekkin löytyi (vihdoin)! Teddyjä ovat siis. (Uros)Poikasia on viisi, 3 kolmiväristä, 1 roan ja 1 valkoinen. Vielä en ole päättänyt kuka tulee meille. Kuvia saan poikasista joskus tämän viikon kuluessa. Jännittää! :) Meille tulee vihdoin se oma marsuvauva! Mitähän nuo meidän pojat siitä tuumaavat.. No, se nähdään sitten.

Että olisi ihanaa omistaa taas oma syyrialainenhamsu :( Mörkö oli niin ihana tapaus, mulla on ikävä sitä. Niin kesy, rauhallinen ja rohkea. Joskus vielä..

Ei kommentteja: