sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Mätsärit!

Tähänkin kohtaan sopisi otsikoksi eka kerta, sillä enpä ole mätsäreissä/näyttelyissä ennen koiran kanssa käynyt. Ihan hyvin sujui, vaikka muut olivatkin keskimäärin paljon paremmin harjoitelleet tuota esiintymistä kuin me :D Me kun mentiin perinteisellä liki-käskyllä tuolla (käytetään lenkillä sivussa kävelemisessä), ja seis-käskyllä, jota käytetään tokoilussakin. Ei oltu siis erikseen reenattu ollenkaan.. Joten siihen nähden olen erinomaisen tyytyväinen, ja hauskanpidon ja kokemuksen takia tuonne mentiinkin. :) Teki Ässälle hyvää päästä palloilemaan tuonne muiden keskele, ja aika hyvinhän se siellä käyttäytyikin. Tosin lopuksi se alkoi jo väsymään, ja sillon tuli muutamia kertoja mölistyä muille.

Muutama sananen itse näyttelyistä. Ne olivat siis Dalmatiankoira-yhdistyksen järjestämät, ja ne pidettiin Citymarketin parkkihallissa. Paikka oli pölyinen, mutta ainakaan ei ollut mutaa ja vettä. Menimme kehään 10:nentenä, ja saatiin sininen nauha. Sinisten kierroksella tiputtiin ekojen joukossa pois. Ässä juoksi vähän miten juoksi ekalla kerralla, mutta toisella kierroksella meni jo paremmin. Hienosti kyllä seisoi, vaikken kyllä seisottanut kuten cockereita kuuluisi, joten pylly heilui oikein iloisesti :D Pöydällä Ässä oletetusti tervehti perinteisen iloisenriehakkaasti tuomaria, tätähän ei ole tullut mieleen ikinä edes harjoitella. Pieniä koiria oli paljon enemmän kuin muita, n. 70 kpl. Sinisten voittaja oli hienosti esiintynyt punainen cockeri, punaisia en jäänyt enää katsomaan.

Tulipa niitä kuviakin räpsittyä, Ville toimi kuvaajana (ja ruoka-avustajana/tsemppaajana/kannustajana/repun kantajana ja seuralaisena). Villellä tuntuu olevan rauhoittava vaikutus Ässään, taitaa siis reppana joutua toistekkin koiratapahtumiin mukaan. Mätsäreihin nyt ei varmaan enää mennä, ja näyttelyihin ei edes päästäisi, mutta toko-kokeisiin olisikin mukava päästä..

Suurin osa kuvista on surkealaatuisia, lainakameralla räpsittyjä. Löysinpä vihdoin kyllä omankin kamerani laturin, joka oli Salossa. Niinpä tyydyimme näihin huonohkoihin räpsyihin, mutta ehkä jopa jo pääsiäisenä saisin laturini takaisin. Silloin Ässä tosin jää Saloon pariksi viikoksi hoitoon, joten kuvattavaa ei paljon ole..


Eka kierros kehässä


Eka seisotus kehässä

Sininen nauha


Sinisten seisotus


Iloset loppufiilikset hyvän suorituksen jälkeen


Ja Ässä huoltojoukkojen (Villen) kanssa

Ei kommentteja: