sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Suloinen kurakeli

Nyt se sitten iski. Tänään on ollut ihanan kuraisa päivä, ja koko päivän on vihmonut tihkusadetta. Käytiin silti pitkällä hihnalenkillä, vaikka ei Ässä kurasta pahemmin nauttinut. Kotipihaan päästyämme oli sinne ilmestynyt valtava jättiläislammikko. Se Ässää kuitenkin kiinnosti, ja tuloksena oli lammikossa ihmettelevä Ässä. Siellä se rauhallisesti kahlaili ja nuuski ja katseli. Ihme kutale. Kotiintullessa olikin taas pesun paikka, vaikka ei tuo kaikki lika tunnu vedellä irtoavan, ja sitten osa siitä on turkin kuivuttua sängyssä/lattialla/sohvalla. Kurakelin jälkeen taitaa kyllä kunnon pesu tehdä Ässälle poikaa..

Ässä ja ihana lammikko


Ja tälläinen oli sää vielä viikko sitten.

Ässän ruokavalio näyttää nykyisin koostuvan pääsääntöisesti kepeistä ja pähkinöistä, kun paria viimepäivää katselee.. Linnun/oravien ystävät käyvät ripottelemassa pitkin lenkkipolkujen varsia pähkinöitä ja siemeniä, ja niitäkös Ässä rakastaa. On lähes mahdotonta pitää sitä täysin irti niistä, vaikka hihnassa ja kaulapannassa kulkeekin. Eräänäkin päiväni kumarruin sitomaan kengännauhoja, ja noustessani oli Ässä touhuamassa kiven takana. Noh, siellä oli vaan linnunsiemeniä, joten ajattelin Ässän hajujen perässä olleen. Seuraavana päivänä Ässän kakka sitten koostuikin lähes kokonaan pähkinöistä.. Oli siinä mulla taas ihmettelemistä. Lisäksi se on nyt tuon uuden urinary-ruoan aikan syömään keppejä! Ensin niitä oli vaan kakassa, parina viimepäivän se on puklaillut niitä yöllä mm. mun sänkyyn.. Ehkäpä ruoka sulaa liian hyvin (kakan koosta päätellen), että Ässän ikinälkäinen maha tarvitsee täydennystä? Sillä kun on joskus aiemminkin tuota puklailua ollut, kun rupesi syömään kaiken maailman keppejä ja ruohoja. Ruoan lisäys auttoi silloin, ehkäpä nytkin.

3 kommenttia:

iidaer kirjoitti...

noi kurakelit on kauhee asia! lisäks ton suolijärven ympäristö on täynnä kuusipuita ja Wanda tuo kaikki havut, risut ja männynkävyt sen kuran, hiekan ja veden mukana himaan.. :D mukavaa!

Anne kirjoitti...

Ihanaa :D Tuosta syystä itte ajelin nuo hapsut just pois, kun niihin tarttui mukavasti havut ja risut. Ja sitten oli karvat pihkassa, roskassa ja takussa :D

Hauwwa kirjoitti...

Kurakelit on ihan ihmeen kamala juttu :o
Itte harkittii koirille tossuja mutta maksaa mansikoita ja piti lähtee huitsin nevadaan hakemaan kun kaikki koiraihmiset on ostanu kaikista kaupoista kaikki ja jemmannu komeroonsa. Kurapukuun neiti ei suostunut kirveelläkään niin pitää alentua vanhaan kunnon suihkuun ja pyyhkeeseen.