sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Vaihtoehtoista hupailua

Agilityn nyt virallisesti loputtua ei olla jääty ihan toimettomiksi. Tähän mennessä harrastelu on kuitenkin ollut "vähän sitä sun tätä" ilman tavoitteita, mutta ollaanpa kokonaan uutta lajiakin käyty kokeilemassa. Näin kesällä on kiva nauttia ihan lenkkeilystä ja uimisestakin, joten ehtiihän sitä sitten syksymmälläkin treenaamaan tavoitteellisemmin. Vähän saamattomaksi sitä tosin itsensä tuntee, kun kaikilla tuntuu olevan hurjasti erilaisia kisa/koe tavoitteita ja me vain hupaillaan päättömästi. Hauskuushan se kai kuitenkin pääasia oli, ja Ässä tuskin kaipaa kisoja tai kokeita (väittäisin, että pikemminkin päinvastoin). Päätän siis olla ottamatta paineita, ja edetä rauhassa katsellen ja fiiliksen mukaan kokeillen, mistä muodostuu meidän juttu. Tavoitteita ehtii asettaa sitten myöhemminkin, nyt vaan hupaillaan.Uusimman kokeilun toteutin keskiviikkona Tappi-porukalla, jolloin mentiin Tampereen vinttikoiraradalle kokeilemaan viehejuoksua! Juoksu alkoi kuudelta ja järjestäjä oli Tampereen Greyhound, mutta myös muunrotuiset olivat tervetulleita. Muut kuin vinttarit juoksivat viimeisenä, joten meillä oli hyvin aikaa seurailla vinttikoiramaista menoa. Ässä oli ihan ylikierroksilla kokoajan ja huusi muille koirille, erityisesti isoille vinttareille. Viehejuoksua se seurasi mielenkiinnolla keskittyen välillä juokseviin koiriin, mutta myös vieheeseen. Meidän viehejuoksua ei toteutettu rataa kiertävällä koneella, vaan kelattavalla narussa roikkuvalla muovi-rätti-vieheellä. Ennen vetoa leikitin Ässää hieman rätillä, ja se oli ihan täpinässä riehumassa sillä. Kun rätti sitten lähti liikkeelle, ampaisi Ässä kuin tykinsuusta perään ja juoksi täysiä. Lopussa hyppäsi päälle, veti tapporavistelut ja kantoi ylpeänä. Hieno mies, ainakin on vietit kohillaan! Kummasti jahdin jälkeen Ässä osasi käyttäytyä taas oikein rauhallisesti ja mukavasti ilman turhaa reagointia jokaiseen asiaan.. Juoksun jälkeen käytiin vielä porukalla lenkillä, jossa Ässä sai vapaana juosta muiden koirien kanssa, jolloin se saikin yllytettyä koikkeri-Ollin mukaansa räkytys-takaa-ajoon. Harvinaista herkkua Ässälle, sillä mut yleensä jättävät leikin kesken, kun räkky-jahti alkaa.

Torstaina käytiin Tappien tokossa, mutta siitä ei ole pahemmin kerrottavaa. Tein vähän sitä sun tätä, seurausta, liikkeestä seisomista, luoksetuloa ja paikallamakuuta. Liikkeet menivät oikein mallikkaasti, ja seurauskin oli Ässältä parasta mahdollista. Paikallamakuusta sitten nousi, kun makuutin liian kauan ja menin liian kauas.. Ennen niin varmasta paikallamakuusta on tullut hyvinkin epävarma, sillä nykyisin Ässä nousee todella usein. Ehkä ollaan tehty liikaa liian pitkää aikaa, en tiedä. Pitänee helpottaa hommaa rutkasti ja katsoa, jos sillä paranisi. Kaverin vinkkauksesta olen myös alkanut opettaa Ässää etäpalkkaan kokeita ja kisoja silmällä pitäen. Jos sillä saisi treenattua kestävyyttä tokoon ja myöhemmin myös tanssiin..

Muuten ollaan kotona välillä treenailtu tanssia. Vähän olen hommasta pihalla, että mitä kannattaisi opettaa ja miten. Nyt ollaankin keskitytty pelkkiin temppuihin ja muutaman simppelin tempun yhdistämiseen ja suorittamiseen musiikin tahtiin. Tiistaina mennään kaverin kanssa treenaamaan, josko sieltä sitten saisi jotain vinkkejä. Syksyllä myös alkaa tanssin alkeiskurssi, jonne aion Ässän kanssa mennä.

Muita lajeja ei olla nyt tehty, tämänviikkoiset hakutreenitkin peruttiin. Verijälkeä voisi tehdä taas joskus, kun jaksaa. Edelleen meinaan haluan mennä yrittämään niitä taippareita. Pitää varmaan nyt vain katsoa jotkut sopivat, ja laittaa ilmo menemään.. Tänään kävin myös uittamassa Ässää ja saatiin seuraksi myös Ada-cockeri omistajansa kera. Ihan ei Ada uskaltautunut vielä uimaan, mutta kahlaili kyllä mahaa myöten menemään! Olisi muuten ihana saada koirista joku yhteinen poseerauskuva, harmi kun en tajunnut sellaista tänään ottaa.

 


 

Jostain syystä kamera tuntui hukkaavan muutamia ottamiani kuvia. Ihan varma en ole, mutta mielestäni otin Adastakin useampia kuvia? Se on varmaa, että tätä on tapahtunut vanhalla muistikortilla ennenkin, mutta nyt käytössä oli uusi kortti. Mielestäni se loppui vanhassakin, mutten muista miksi. Formatoin nyt kortin, ja toivon parasta..

Ei kommentteja: