maanantai 18. marraskuuta 2013

Koiraksi leimattu


Olen jonkin aikaa pohtinut tuota vesileiman käyttöä. Aiemmin en edes harkinnut vesileimamista, enhän kuvaile kuin lähinnä omaa koiraa lenkeillä eivätkä kuvat ole mitään taiteellisuuden huipentumia. Lähiaikoina olen kuitenkin kuullut sen verran ikäviä tarinoita kuvien pöllimiseen ja levittämiseen suhteen ties missä yhteyksissä, ettei se vesileima tuntunut enää yhtään hullummalta vaihtoehdolta. Ja nyt vihdoin sain aikaiseksi lisätä kuvat.fi:n asetuksiin itselleni vesileiman, josta se meni näppärästi kerralla kaikkiin kuviin. Fontin valkkasin vähän summamutikassa, mutta koon kanssa vekslailuun menikin hetki, ettei osoite hyppää kuvasta osittain pois pystykuvien kohdalla. No, siinä se nyt enempiä miettimättä on. Ehkä tunnen tulevaisuudessa tarvetta sen muokkaukseen ja kaunisteluun, mutta nyt mennään näillä. Ai miten niin suurpiirteinen?Kaikenlaista ollaan taas touhuttu, vaikka tänne ei ehdikkään kaikkea raapustella. Innostuin taas juoksemaan, ja ollaankin Ässän kanssa käyty jo huikeat neljä kertaa juoksulenkillä. Erinomaista liikuntaa itselle ja koiran takalihaksille. Kunhan vielä maltettaisiin tulevaisuudessakin jatkaa tätä "harrastusta" enempi tai edes vähempi. Monesti tuo metsissä köpöttely vaan on vienyt voiton pururadan kierrosta.

Lauantaina oltiin Ässän kanssa Dream Team-Areenalla koiratanssin koreografiaworkshopissa, joka tuli todella tarpeeseen. Olen yrittänyt kehitellä meille ohjelmaan uuteen biisiimme yksin ja ryhmässäkin, mutta en ole jotenkin saanut tästä biisistä otetta, vaikka tuttu onkin. Nyt saatiin tehtyä ohjelmaa ekat 45 sekkaa kertosäkeeseen asti, mistä mulla olikin jo jonkinlainen visio. Myös loppuliikkeeseen saatiin niin hyvä idea, että varmana käytän. Tästäpä tämä ohjelma lähtee kehittymään ja muokkaantumaan, nyt on helpompi jatkaa alun selkiinnyttyä. Tämän päivän treeneissä testaillaan ohjelman alkua yksin ja koiran kanssa, ja katsotaan miltä näyttää. Ollaan niin paljon keskitytty uusien liikkeiden opetteluun, että mukava vaihteeksi tehdä ihan musiikin kanssa ;)


Tokossa saatiin ahdettua itsemme itsenäisyyspäiväksi kisamaisiin treeneihin. Kokoajan siis mennään lähemmäs ihan oikeita kokeita.. Vielä en tiedä, miten kisamaiset treenit käytännössä vedetään läpi, sen näkee paikan päällä. Hyvään saumaan kuitenkin tulivat, sillä keskiviikon tokotreenit alkavat olla tältä vuodelta loppusuoralla, viimeinen kerta on ensiviikolla. Ainakin tämän vuoden loppuun treenaillaan siis ihan kotosalla mahdollisuuksien mukaan kisamaisiin treeneihin ja möllikokeisiin änkien. Josko ensivuonna uskaltautuisi ihan oikeisiin kokeisiin?


ps. Kylläpäs kuvat nyt näyttää heti paljon "ammattimaisemmilta", kun niissä on vesileimat ja kaikkee!

pps. Tää pentujännitys tekee mun ihan hulluksi..

4 kommenttia:

HooPee kirjoitti...

Onko noista leimoista oikeasti jotain hyötyä? Kuka tahansa voi kopioida kuvasi ja leikata alareunan pois eli sen leiman. Vai onko siinä joku juju, jota en ymmärrä?
Taas on pakko sanoa, että on tuo Ässä sitten nätti koira! Kaunein ikinä näkemäni cockerspanieli!

Anne kirjoitti...

Näinhän se juuri on, kuvia voi kaikesta huolimatta kopioida ja leimat leikellä pois. Sitä ei oikein voi estää, kuin lättäämällä sen leiman keskelle kuvaa :/ Saattaa tuo leima kuitenkin jotakuta estää, jos jostain saa helpommin ladattua leimattoman kuvan.

Vesileimassa on tietysti sekin hyvä puoli, jos joku haluaa niitä lainata omaan blogiinsa tai jonnekkin, niin kuvaajan tiedot pysyvät aina mukana :) Itse tosin harvemmin kuvailen missään tapahtumissa tai muualla, mutta joskus kuitenkin. Voi olla, että sen koen turhaksi ja otan jossain vaiheessa poiskin, kokeillaan ja katsotaan.

Ässä kiittää ja lähettää pusuja :) Myös omaan silmään se on kovin nätti, vaikka muistankin sanoneeni sitä pentueensa rumimmaksi. Minusta blueroan sisarukset olivat paljon nätimpiä, vaikka äkkiä se mieli sitten muuttuikin.

HooPee kirjoitti...

Kyllä leima keskellä kuvaa on vihonviimeinen tapa leimata kuvansa. Älä vaan ikinä siihen ala, ei sellaisia kuvia ole kiva katsella. Luulen, että kyllä tuolla leimalla saattaa olla tarkoituksensa, kuvaa katseleva ihminen tietää heti leimasta, että kuvan oikeudet kuuluvat jollekin. Siis jos kopioi ja levittää kuvaa laittomasti, tietää tekevänsä väärin.

Anne kirjoitti...

Jep, onpahan sillä leimalla ainakin merkitty kuva omaksi. Ei tarvitse pelätä minun leimaavan kuviani kauttaaltaan, eiköhän sitä taida harrastaa lähinnä kuvillaan tienaavat ammattilaiset. :) Ei sellainen kuulu mielestäni (ainakaan tähän) blogiin.