tiistai 21. tammikuuta 2014

Vaatekokeiluja

Mitä laittaa koiralle päälle, kun pakkasta on kunnolla ja ilman toppahousuja ei itsekkään tarkene lähteä? Ässä on ennen ulkoillut talvet pelkällä back on track loimella varustettuna kovillakin pakkasilla, mutta nyt olen pitänyt tärkeänä myös polvien lämpösuojaamista. Lisäksi lämpimänä pysyminen on ollut tärkeää, etteivät jumit ainakaan sen takia enää pahentuisi. Fleecehalaari Ässälle jo ostettiin ja fiksattiin, mutta se nyt ei pidä tuulta nimeksikään. Mikä siis neuvoksi? Tälläisiä vaatekokeiluja meillä:

 Pelkkä fleeceloimi? Viimalla ei tarkene, muuten kyllä ihan näppärä.

 Sadeloimi fleecen päälle tuulta pitämään: ihan ok, mutta fleecehaalarin takia jää kovin eteen jättäen alaselän ihan suojatta. Kuva: Liisa Kotilainen

 
Back on trac fleecen päälle: ainakin lämmin ja loimi peittää hyvin takaakin, mutta liikkuminen ei käykkään enää yhtä sutjakasti topattuna. Hyvä ehkä autossa ollessa ja hihnalenkeillä kovilla pakkasilla. Kuva: Liisa

 Vanha ratkaisu eli pelkkä loimi. Toimii, mutta ei suojaa täydellisesti polvia, vaikka aika alas tuleekin. Tällä hetkellä varmaan paras ratkaisu.

Tälläisiä vaatekokeiluja täällä. Ässä ei ole ollut kovin mielissään kerrospukeutumisesta, ihan liikaa turhaa pukujen kanssa räpläämistä. Back on track tuntuisi parhaalta viimaan, fleece vähän leudompaan ja molemmat johonkin automatkaan tai kylmällä tehtyyn hihnalenkkiin. Vähän olen haikaillut Ässälle nyt toppahaalariakin, koska se suojaisi polvet viimassakin. Pitää pitää silmät auki nettimarkkinoilla, jos jostain pompsahtaisi esille käytetty ja edullinen toppahaalari..


Chihutytöt ovat olleen monasti lenkkikavereinamme. Tytöillä on näppärät nätit villapaidat. Kuva Liisa-Ida

Naava esittelee hienoa villapaitaansa

Jääkin kesti pikkukoirat jo mainiosti. Hilla tähyilee muiden menoa parhaasta paikasta: oman ihmisen selästä.

Pentu-uutisiakin pitkästä aikaa! Kauan odotettu pentue on syntynyt, ilman ainuttakaan urosta. Näin ollen näyttääkin nyt vahvasti siltä, että meidän seuraava perheenjäsenemme on narttu (jipii, sanoo Ässä). Vielä vain pidetään peukut pystyssä, että kaikki menee suunnitelmien mukaan ja pennut kasvavat terveiksi ja vahvoiksi koiranaluiksi! Piinaava odotusaika alkoi (tai jatkuu entistä piinaavampana) siis täälläkin.

6 kommenttia:

Bemary kirjoitti...

Ässää ei tosiaan varmasti yhtään haittaa, jos kaveriksi muuttaa söpö tyttö. :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi että, en malta odottaa että pääsen lukemaan pienen spanielitytön seikkailuista :-) Ja Ässä saa kaverin, vaikka saattaakin miettiä aluksi, mikä ihme tuo on ja mitä se tekee meillä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli muuten mieleen noista polvista, että toimisivatko jonkinlaiset neulotut säärystimet koiran kokona? Ne varmaan mukailisivat liikettä, kunhan ei tee liian paksusta langasta. Toinen mitä voisi miettiä, saisiko ihmisten polvituista muokattua sopivan suojan. Varmaan kannattaa kokeilla useampia vaihtoehtoja ja materiaaleja, jos joku tärppäisi.

Äkkiseltään Google-haulla dog knee protectors löytyy joistakin suojausmenetelmistä kuvia.

Anne kirjoitti...

Ässän suhtautumista pentuun olen jännännyt etukäteen, joten narttu-tieto lievittää siltä osin huolta. ;)

Tästä on aiemminkin ollut jotain keskustelua blogin kommenteissa ja olenkin harkinnut asiaa. Suurimpana ongelmana vaan taitaa olla säärystimien ylhäällä pysyminen, jolloin ne pitäisi varmaan kiinnittää loimeen jotenkin tai keksiä muu viritelmä. Suomen nettikaupoissa olen yhdet koirien polvisuojat nähnyt, mutta ne olivat törkyisen kalliit, eivätkä ehkä ihan meidän tarkoitukseen sopivat :S Pitää jatkaa pohdiskelua.

Jannika kirjoitti...

Mä tilasin tällasen Jedille: http://www.mustijamirri.fi/tuote/hurtta-pro-vedenpit%C3%A4v%C3%A4-fleece-punainen/017088/

Luvattiin tuulenpitävyyttäkin. Tänään oli saapunut Mustiin ja Mirriin, mutta en ehtinyt hakea vielä.

Niin ja onnea pentujen syntymästä. Kohta tulee cockerivauvakuvia ja en kestä. Cockerivauvat on maailman söpöimpiä koiralapsia.

Anne kirjoitti...

Näinkin noita samanlaisia Mustissa ja Mirrissä siellä käydessäni ja tuli niitä hypisteltyä. Kivan värisiä ja lahkeetkin vaikutti vähän fiksumman pituisilta(?). Kirjota sitten blogiin, miten on kyseinen fleece teillä toiminut!

Cockerivauvat ON maailman söpöimpiä pentuja, sillä perusteellako tämä rotuvalinta nyt tulikin tehtyä.. ;) Pidetään peukkuja, että saadaan ihan kotiin asti eli kaikki menee hyvin.