torstai 8. toukokuuta 2014

Matka kohti arkea alkaa nyt!

Tänään Ässällä oli aika tikkien poistoon ja kontrolliin leikanneelle lääkärille. Etukäteen vähän jännitti, vaikka Ässän vointi antoi osviittaa leikkauksen sujuneen hyvin. Leikannelle lääkärille tuli ikäväksi este, mutta saatiin ortopediksi opiskeleva lääkäri katsomaan Ässän jalkaan. Ja uutiset olivat hyviä!

Lyhyesti referoiden kotiutusohjeita. Ässä käytti lääkärin mukaan jo hyvin jalkaansa (niinhän se tekee, paremmin kuin viimeleikkauksen jälkeen). Taivutellessa polvi taipui hyvin ja pysyi napakasti paikoillaan! Tämä oli se, mitä etukäteen jännitettiin, eli alkaako polvi leikkauksen jälkeen luksoitua toiselle puolelle tai jotain muuta menee pieleen. Nyt näyttää hyvältä sen suhteen, eli tavalliseen elämään palaaminen siintää aina vain lähempänä!

Jaba daba duu!

Kuntoutusohjeiksi saatiin neuvo varata fysioterapeutille aika (varasin jo parin viikon päähän), sekä lisätä kävelyä pikkuhiljaa Ässän kunnon mukaan (eli esim 5 min lisää per viikko kuten viimeksikin). 2 - 3 kk liikuntaa kytkettynä ja varottava liukastelua ja hyppimistä. Saatiin myös ohje yrittää vähentää kipulääkettä puoleen täydestä annoksesta, katsotaan miten käy. Viimeksihän se ei oikein ottanut onnistuakseen, mutta tällä kertaa ei olekkaan toinen polvi enää rasitteena. Saatiin myös uusi Cartrophen-pistos ja kolme pistosta mukaan kotiin viikon välein annettavaksi.Vielä pari päivää tylsä tötteröä päässä ja sitten koittaa vapaus!

2 kommenttia:

Jemima kirjoitti...

Hienoja uutisia! Ehkä se päivä vielä paistaa Ässänkin arkielämään :). Toivotaan että jatkuu samallamallilla!

Bemary kirjoitti...

Jes, kyllä se siitä! Tämmösiä uutisia on aina niin mahottoman kiva kuulla. :)