torstai 1. toukokuuta 2014

Vappurieha - 2 vrk

Varoitus, tästä tulee varsin sekalainen päivitys. Ensin tärkein, eli onnentoivotus meidän pienelle kuusi vuotiaalle Ässälle! Vappuna syntyneelle ja sen myötä ilmeisesti luonteensakkin saaneelle hullunkuriselle väkkärälle. Vielä ei ikä paina ja pentumaista toheluuttakin on havaittavissa, mutta kyllä herra omasta mielestään on jo varsin Arvokas ja Tärkeä Hieno Mallikansalainen. Ainakin hönteille pikkupennuille.

Maailman paras kuusivuotias 

Femma pennelikin on juhlistanut vappua oikein urakalla. Eilen tehtiin retki Helvetinjärven kansallispuistoon chihutyttöjen Hillan ja Naavan kanssa. Naava on toipunut hienosti polvileikkauksestaan ja juoksutti Femmaa pariin otteeseen. Femma oli ihan onnensa kukkuloilla ja yritti pyydellä Naavaa juoksukaveriksi, vaikka eihän se vielä vikkeläliikkeistä Naavaa kiinni saanutkaan. Maasto oli haastavaa ylä- ja alamäkeä, kivikkoa ja suota, joten illalla oli ainakin yksi väsynyt spanieli kotona. Kolme kiinnittynyttä punkkiakin nypittiin Femmasta reissun aikana, ne tosin olivat tulleet jo aiemmalta Hervannan metsäreissultamme. Tuolla punkkeja ei näkynyt.


Mihin se meni?

Sieltä tulee!

Sainpas!

 Leiki mun kaa pliis?

 Jee!


Hilla antoi hönttien painaa ja keskittyi retkeilyynTänään vappurieha jatkui Femmalla edelleen, kun painuttii Tampereen keskustaan seuraamaan teekkareiden härvelikulkuetta ja muuta häppeninkiä. Siinä olikin pienellä ihmeteltävää, suuria ihmismassoja, kuulutuksia, metelöiviä joukkoja, musiikkia ja outoa käytöstä. Möreämmän miesäänen pitämät kuulutukset lähietäisyydeltä olivat aluksi kovin jänniä, mutta muita asioita ei kauheasti hätkähdetty. Bussissa oli kiva nukkua, jotta kotona pystyi taas vähän riehumaan.

Oma teekkarihattu hukkui jo muistaakseni viimevappuna, mutta sain lainata Villen yli-isoa lakkia. Takana härvelikulkueet tekevät lähtöä.

Oli myös toinen kulkue, jossa porukka tanssahteli ja soitti kovaa iloista musaa. Femma istui ja katseli. Eräs nainen ihaili sitä ja luuli englanninsetteriksi.

Keskustarundin jälkeen jatkettiin vapun viettoon Saloon, jonne Ässäkin pääsi mukaan. Sillä on ollut tänään ihan erilainen ääni kellossa. Aamulla kannoin sen pihalle ja se yritti jotain nostettaessa rähistä, mutta unohti mokoman kun ei sattunutkaan. Loppupäivän olen saanut sitä nostella ja kannella rauhassa vain pienellä ärinämuistutuksella. Ässä myös klenkkaa menemään erittäin hyvin ja on käyttänyt leikattua jalkaa jo tukena kävellessä. Se on myös maannut leikatun jalan päällä, eli kaikenkaikkiaan käyttää sitä jo paremmin kuin viimeleikkauksen jälkeen. Tuntuu kummalliselta, sillä tämänhän piti olla viimepolvea kivuliaampi? Varjopuolena Ässän haava on vuotanut hieman, liekö ärtynyt liiasta menosta. Seuraillaan tilannetta ja toivotaan välttymistä tulehduksilta, mutta olen kyllä aika iloinen Ässän tämänhetkisestä voinnista.

 Video Ässän kävelystä, kovassa vauhdissa mennään kolmella jalalla, mutta hitaammassa maltetaan avittaa leikatulla jalalla. Päällä löysäksi säädetyt autovaljaat.

2 vrk leikkauksesta, vähän on haava vuotanut, muttei näytä muuten pahalta. Turvotuskaan ei ole enää yhtä paha.

3 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Mahtavaa vauhtia piti videossa tuo pikkuinen chihu! Femma jäi (vielä toistaiseksi) toiseksi.
Kiva nähdä Ässän liikkuvan noinkin hyvin näin pian. Ja hyvä, että haavanesteet vuotavat ulos, paha olisi, jos vuotaisivat sisälle, näkymättömiin.
Vapunrippeitä tässä iltamyöhällä toivottelen.

kehveli kirjoitti...

Kaikki peukut toipilaalle! <3

Anne kirjoitti...

Hanne: Jep, Naava on aika ketterä kaveri :) En tullutkaan ajatelleeksi noin noista haavanesteistä. Edellisenä päivänä jalka oli kuitenkin kovin turvoksissa, eli ehkä sieltä väkisinkin tuli sitten jotain pihalle.

Kehveli: Ässä-potilas kiittää <3