maanantai 7. heinäkuuta 2014

Hei beibi lähdetään uimaan!


 "Siis mulla on ollu ihan PARAS viikonloppu!"

Kesä tuli vihdoin, joten suunnattiin koirien kanssa taas Saloilemaan. Lauantaina oli luvassa mökkeilyä, jonne myös Ässä pääsi mukaan oltuaan nyt taas vähän paremmassa kunnossa. Ja vähänkö tyyppi olikin innoissaan! Jonkin verran Ässä sai jolkotella vapaana, vaikka vauhdin kasvaessa tai paussien unohtuessa joutuikin pitkään hihnaan. Myös Femma oleili pihamaalla lintujen takia hihnassa, sillä se on nyt tehotreenissä hallinnan parantamiseksi, jotta saataisiin tuo lintujen jahtaus kuriin (tästä pitäisikin kirjoitella joskus lisää). Roope-collie oli myös menossa mukana Femman ihannoitavana ja nauttimassa vanhuudenpäivien auringonotosta.

Roope-pappa pari vuotta sitten

Femma tähyää keppejä

Mökkitunnelman mukaisesti koirat pääsivät myös rannalle ja Femmahan pisti heti kunnolla uimasille, vaikka aiemmin on vain kahlaillut. En ollut varma saisiko Ässä vielä uida, mutta ravaamisen ollessa sallittua järkeilin pienen uinnin olevan harmitonta. Ja taas mulla oli maailman onnellisin spanieli, sillä Ässä ei ole tänä kesänä saanut uida vielä kertaakaan. Tyyppi veti pari rauhallista kierrosta kuin kuntouimari konsanaan palaten rannalle aina pienelle paussille. Eli varsin fiksusti osasi itse hallita jaksamistaan. Harmitti tosissaan, kun kamera oli unohtunut matkasta.

Reissun parasta antia olikin se, että Ässä ei ollut epäilyksistäni ja peloistani huolimatta seuraavana päivänä ollenkaan kipeän oloinen! Saattoipa pieni uinti ja hengailu tehdä peräti hyvää ja olipa Ässä onnellisemman näköinen kuin aikoihin koisiessaa lauantai-illalla mökkeilystä väsähtäneenä.

 "No olisin voinu uida enemmänkin"

Sunnuntaina Ässä vietti lepopäivää, mutta Femmalla riitti ohjelmaa. Aamuksi saatiin kylään taas pieni valkoinen paimenkoira Jinna, joka oli kasvanut taas kovasti.Pikkulikoilla oli taas aikamoista menoa ja meininkiä.

 "Kukkuu! Mäpäs oon täällä jemmassa!" "Suuri vaaniva paimenpeto lähestyy... Hyökkää..!"

"Siis MULLA on kyllä isommat hampaat kuin SULLA!"

"Mut MUN hampaat pureekin SUN hampaita!"


"No on sulla ihan hienot hampaat"

"Mut mä oonkin söpömpi"      "...etpäs!"

Painitouhotuksen jälkeen siirryttiin rannalle koko köörillä uiskentelemaan. Femma oli taas omassa elementissään, mutta Jinnaa vähän epäilytti moinen touhu.

"Siis kato, mä oon aika pätevä, löysin tuolt tälläsii!"

"Ei kuule paljon kiinnosta"


"No tulisit kokeilee, vois sopii sullekkin?"  "Phyh, ihan urpojen hommaa!"

"Juokseminen on paljon kivempaa!""Vaikka mikäs tässä istuskella.. Mut hei apua, mamma lähtee tonne syvälle järveen!"

 "Yhyy, roiskuu naamaan!"

 "Äkkii pois!"

"prrr!"

"Tästä saatte, kun pakotitte mut uimaan! Mutapaimenkoira!"

"Mites nyt suu pannaan?"

"Vaikka voishan sitä mennä koittaa uudestaan"


4 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Ihania kuvia! Ihan jokikinen!
Luulisi vedessä polskuttelun olevan hyvää Ässälle, vesiliikuntahan sopii juuri niille, joille maaliikunta on vaikeaa, kivuliasta. Kai se pätee koiriinkin eikä vain ihmisiin?
Komea tuo Femman kieli...

Anne kirjoitti...

Kiitos! :) Monet onkin sanoneet vesiliikunnan olevan tosi hyvästä jo aiemmin, kun Ässällä on ollut selänkin kanssa ongelmia. Ainakin Ässä ui hyvin mielellään ja nautiskellen, joten saanee jatkaa uimistaan.

Femman kieli on kyllä ihan järjetön. :D

AidaD kirjoitti...

Voi tota ekaa kuvaa. Onko olemassa enää yhtään pidempää kieltä! :D :D Ihana!

Anne kirjoitti...

En tiedä, on se aika mahdoton :D