tiistai 19. tammikuuta 2016

FemFem 2 vee!


Rakas pieni suloinen FemFem-Vati-Vatussi-Vatuli-pikkulikka-saukko-Femma täytti tänään huimat kaksi vuotta! Jo syksystä saakka on pieni Fem alkanut tuntua Isolta ja Aikuiselta koiralta enenemässä määrin (ainakin omasta mielestään) ja onhan tämä arkinen elämäkin Femman kanssa asettunut uomiinsa.

Femma tuli, kun tarve toiselle koiralle kasvoi liian isoksi ja päätös rodusta "cockeri sen olla pitää!" muotoutui. Jollain tavalla taisin hakea itselleni seuraavaa Ässää, ilman terveysongelmia ja ehkä hippusen sosiaalisemmalla luonteella. Tiesin, että erilainen se tulee silti olemaan ja onhan se ollutkin. Silti niissä on ihanan paljon samaakin, minkä voi parhaiten todeta seuraamalla niiden yhteiskiitoa metsässä hännät heiluen ja naama loistaen. Femma on onnistunut sulattamaan erikoisen herttaisilla sylikoiraominaisuuksillaan monta sydäntä, mutta hankalin pala on ollut Ässä. Kuitenkin juuri Femmasta on nykyisin Ässälle aivan hirveästi iloa ja pikkulikka taitaakin olla paapan paras kaveri.

Tältä näyttää lähes 2 v metsästä juuri rymistellyt Femma

Parin vuoden aikana Femulista on kehittynyt lupaava harrastuskoiran alku, jonka kanssa on aina hauska lähteä treenaamaan. Se on hyvin suloinen ja herkkä pieni sylikoira. Toisaalta se on myös kiihkeä ja nopea. Ässään verrattuna se on välillä hassun totinen otus, vaikka saa senkin tempauksia nauraa päivittäin. Lisäksi pieni sukkavaras pitää huolen, että parillisten sukkien määrä ei pääse kasvamaan liian suureksi.

6 kommenttia:

Anniina kirjoitti...

Onnea Femmalle! Tuitui!

Satu kirjoitti...

Onko Femma jotenkin käyttölinjaisempi kuin "peruskokkeri"? :D Tai kun se näyttää niin paljon kevyemmältä ja vähä-turkkisemmalta. Tykkään tosi paljon! Meillä puoliso olisi innokkaana ottamassa kokkeria, mutta itse jarruttelen, kun en pidä siitä "peruskokkeri" ulkonäöstä.. Femma taas on niin nätti että tuon näköisen kokkerin voisin minäkin talouteeni huolia!

Speck Line kirjoitti...

Femma on puoliksi käyttis, sillä on siis tavisemä ja käyttisisä. Meille on syntymässä kuukauden päästä toinen sekalinjainen pentue, saa nähdä millaisia niistä tulee. :)

t. Femman kasvattaja

Anne kirjoitti...

Femma kiittää! Maarit siinä jo vastasikin, eli Femma on ns. sekalinjainen. Ulkomuoto on kai jotain käyttiksen ja näyttiksen väliltä, mikä on minunkin silmääni todella kaunis. :) Luonteeltaan on ainakin Ässää nopeampi, vilkkaampi, riistaviettisempi ja työintoisempi, tosin Femma taisi olla pentueensa vilkkaimmasta päästä muutenkin.

Satu kirjoitti...

Tosi säpäkkä kyllä! Jos mulla olisi yhtään vanhempi hurtta olisin noista tulevista pennuista tosi kiinnostunut :D

Mai kirjoitti...

Onnittelut Femmalle, 2 vuotta on mainio ikä. Voi olla vielä rasavilli, mutta on jo vähän aikuinenkin, kuten kerroitkin :)