sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Näyttelyseisotus

Olen ihan noviisi näyttelypuuhissa, sillä pallivikaisen Ässän kanssa ei näyttelyihin ole ollut asiaa. Muutamissa mätsäreissä on tullut käytyä, mutta siihen se sitten jääkin. Viimevuonna oli jo mielessä mennä Femman kanssa ihan virallisiin näyttelyihin, mutta ne sitten jäivät kaiken muun hässäkän takia pois ohjelmasta. Tänä vuonna uusi yritys, itseasiassa yhdet näytelmät onkin jo katsottu loppukevääksi.

Turkkia Femmalla ei ikinä tule olemaan tarpeeksi ja henkilökohtainen tavoite näyttelyistä onkin vain kiva kokemus ja harrastus-H. Sitten voidaan jättää näyttelyt muille niistä enemmän pitäville.

Harrastus se on tämäkin, joten sopiva näyttelyhihna on jo hommattu ja seisotusta treenattu. Femma tietää kyllä jo homman, mutta itse en osaa oikein asetella sitä mitenkään edustavasti. Kuvien avulla pääsee vähän katsomaan, miltä homma näyttää.


 Seisotus Femman vetäessä juustoa naamariinsa

Yritys asetella ilman namia

 Namilla taas

Tuntuu hankalalta, kun takajalkoja pitäisi asetella taakse ja saada koira muutenkin seisomaan ryhdikkäästi, ja pitää samalla turvasta ja hännästä kiinni. Vapaa seisotus tuntuisi itselle paljon helpommalta. Kasvattaja vinkkasi käyttämään käsikosketusta seisottamisessa, se tuntuu toimivan meillä hyvin. Ensiviikonloppuna yritetään ehtiä mätsäreihin harjoittelemaan näyttelykäyttäytymistä.

Femma seisoo ylläolevissa kuvissa jokaisessa ihan eri tavoin. Noista tykkään eniten viimeisestä kuvasta, vaikka en tiedä olisiko se näyttelyitä ajatellen paras seisotus näistä.

Eikö tämä olisi ihan hyvä esitystapa näyttelyissä? Välitaukona sylikoirailua.

5 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Meillä on ihan sama onglema.. :D Ja lisänä vielä se, että poju malttaisi pitää koipensa paikallaan kauemmin kuin sekunnin ajan! Pyllyn päällä istuminen on vaan niin paljon kivempaa.. :'D

Speck Line kirjoitti...

Eka kuva oli asennon puolesta mun mielestä paras. Mutta voithan sä kokeilla vapaata seisotustakin, miksikäs ei? :)

Anne kirjoitti...

Satu: Meilläkin aluksi tarjottiin mielellään kaikkea istumisesta tassulla läpsimiseen, mutta hyvin tuo on oppinut seisomaan paikallaan, mikä lienee jo puoli voittoa! Treeniä treeniä.. :D

Speck: Okei, itsellä ei oikein tuo silmä ole harjaantunut katselemaan, mikä olisi optimaalisin. Niin, no vapaa seisotus ainakin onnistuu, katsotaan millä mennään! :)

kehveli kirjoitti...

Iso peukutus vapaasti seisotukselle! :)
Kun koiralla on "palikat kohdillaan", niin mikään ei näytä paremmalta!

Anne kirjoitti...

Heh, kiitos kehveli kommentista! :D Käydään nyt pari kertaa mätsäreissä hakemassa sitä meidän esitystyyliä, ennenkuin mennään virallisesti esittelemään Femman "palikoita" :) Katsotaan millaiseen esitykseen päädytään.