lauantai 11. kesäkuuta 2011

Agilityn alkeiskurssi

Kävipä niin hyvä mäihä, että viimekirjoituksessa agility-asioitani murehtiessani sain Miralta vinkin paikkaan, jossa voisi päästä kurssille. Kyseessä oli sportdogpark, joka juuri sopivasti järjesti agilityn alkeiskurssin, jossa oli tilaa yhdelle. Niinpä siltä seisomalta lähetin sinne mailia, ja soittelin vielä perään seuraavan päivän ruokatunnilla, että olinko saanut paikan. Ja sain sen! Joten keskiviikkona meillä oli ensimmäiset agitreenit :)

Mulla on kauhea hinku oppia kaikki mahdollinen, ja innoissani lähdin keskiviikko-iltana kurssille. Kurssi järjestettiin sportdogparkin hallissa, joka olikin järkyttävän kokoinen. Kurssilla taisi olla meidän lisäksi 5 koirakkoa, joista ainoastaan yksi oli tehnyt koiransa kanssa agilityä aikaisemmin. Muut olivat ihan ensikertalaisia agilityn parissa, niinkuin mekin. Kurssin ohjaaja oli mukavan ja osaavan oloinen, ja ainakin ekasta kerrasta jäi hyvä fiilis.

Ekalla kerralla opeteltiin hyppyä, keppejä ja putkea. Ässä oli hallista ihan hämmentynyt, joten sillä oli hivenen keskittymisongelmia, ja itse erehdyin vielä hieman jankkaamaan.. Ässä kuitenkin käyttäytyi oikein mukavasti, ei kytännyt tai haukkunut muille koirille ja pysyi lähellä kivasti.

Ensin ohjaaja näytti pari eri tapaa, miten keppejä voi opettaa koiralle, ja sen jälkeen jokainen tuli yksitellen opettelemaan putkea hänen ohjauksessaan. Sillä aikaa sai opettaa koiralleen keppejä. Ässä tuntui ihan mielellään opettelevan keppejä mun kanssa, mutta erehdyin taas jankkaamaan ihan liikaa, ja niinpä sen keskittyminen lopahti.

Sitten opeteltiin putkea, mikä Ässälle onkin tottiksen ketteryysessä jollain tasolla jo opetettukkin. Sen se osasi heti, ja saatiinkin sen harjoitteluun sitten lisää vinkkiä. Menin sitten itsenäisesti harjoittelemaan sitä, ja onnistuin mokaamaan valitsemalla liian pitkän putken (en huomannut sitä ainoata toista pienempää), ja Ässä meni putkeen, ja tuli samasta päästä ulos.. No yritin sitä hetken ja huomasin lyhentääkkin sitä putkea. Sitten lopulta sain sen tulemaan oikeasta päästä. Sitten siirryttiin harjoittelemaan lyhyempään putkeen, ja jankkasin sitäkin vähän liikaa, jolloin se juoksi vain putken ohi. Että näin :D

Lopuksi harjoiteltiin hyppyä ohjaajan johdolla, ja se meni heti ihan putkeen. Siinä vaiheessa Ässä selkeästi innostui asiasta, ja teki hommaa oikein mielellään ja heti oikein. Sitä tehtiinkin sen jälkeen pari kertaa, ja lopetin ajoissa, joten Ässän into jäi hyväksi, ja se selkeästi nautti hyppimisestä.

Lopputulos: Uusi paikka ja jankkaus (ja varmaan lämpökin) väsyttivät, ja putkessa ehkä mentiinkin vähän takapakkia, sen näkee sitten ensi keskiviikkona. Uskon sen kuitenkin johtuneen lähinnä siitä, että Ässä ei yksinkertaisesti jaksanut enää lopuksi panostaa. Saattaa se pariin kertaan tarjota sitä ohijuoksuakin, mutta eiköhän se pian taas saa ideasta kiinni. Kepeissä päästiin ihan hyvään alkuun, vaikka motivaatio ei ehkä ollut paras lopussa. Hyppy taas meni niin putkeen, että sitä uskon Ässän ensikerrallakin tekevän into piukeana. Eli mitä opimme? Lopeta se jankkaus!

Into piukeana odottelen edelleen seuraavaa kertaa, jolloin Ässäkin on varmaan vähän paremmin kartalla, kun paikka on jo tutumpi. Itse olin harjoituksissa niin innoissani, että tarttui se vähän koiraankin :D Ensikerralla harjoitellaan taas keppejä, putkea ja hyppyä, sekä opetellaan renkaan läpi hyppy. En malta odottaa!

Helteitä on pukannut, ja mulla on ollut järkyttävä työviikko. Joka päivä on ollut 11 tuntia töitä, torstaina 13. Onneksi Ville lenkitti Ässän torstaina, niin sain vain kaatua sänkyyn. Ville oli muutenkin viimeviikon saikulla, joten Ässän ei tarvinnut riutua yksin järkyttäviä aikoja. Onneksi ensiviikolla ei pitäisi olla ylitöitä ainakaan monena päivänä, joten sitten helpottaa. Tänään käytiin Villen ja Ässän kanssa pururataa myöten järven ympäri, ja mentiin sitten porukalla uimaan. Ässä veti hirveetä lenkkiä siellä vedessä, eikä olisi tullut pois millään. No, saipa ainakin hyvää liikuntaa.






Luinpa jostain koiralehdestä, että uiminen parantaisi pissan pidätykseen käytettäviä lihaksia. Liekö siitä sitten johtuu, että Ässällä ei nyt ole ollut pahemmin pissaongelmia. Noh, sen näkee sitten talven tullen.. Mutta siihen asti onkin taas yksi syy lisää pulikoida.

Ei kommentteja: