keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Pätevä pikkulikka

Meidän saukko eli Femma on ollut varsin pätevä. Salo-visiitin jälkeen se on ilmeisesti keksinyt, että pissojen tekeminen ulos on huisisti kivempaa kuin sisälle. Vaikka en tiedä voiko vielä parin päivän jälkeen juhlia, mutta juhlin kuitenkin. Salossa pääsi niin näppärästi takapihalle milloin tahtoo, täällä kerrostalossa palvelusväki on liian hidasta ja pikkupenneli ehtii kyykkiä milloin missäkin. Salovisiitit siis kannattavat, siellä oppii sisäsiistiksi. Sen jälkeen on ollut yksi kokonaan pissaton(!!!) päivä ja kahtena jälkimmäisenä päivänä on tullut vain yhdet pissat sisälle per päivä. Aikamoista.



Femuli-Hemuli kävi tänään myös ensimmäisissä itsejärkätyissä Toko-treeneissään esittelemässä jälleen pätevyyttään. Meidän lisäksi oli vain yksi koirakko, mutta päästiinpä vähän harjoittelemaan kontaktia häiriössä. Penneli oli niin huisin hauska, namit ja lelujen repiminen oli kamalan kivaa ja toista koiraa sai käydä aika lähelläkin kiertelemässä sen häiritsemättä. Femmalla on myös hauska tapa tulla välillä tyrkyttämään lelua mun naamaan: "siis kato, mullon lelu, hei jee, lelu, oon pätevä, nääksää!" Istuminenkin onnistui, tosin olen onnistunut näköjään liittämään siihen myös hauskan käpälöillä läpsyttelyn. Eipä mene tokottelu liian totiseksi. Treenin jälkeen Femma pääsi rallaamaan päälle vuosikkaan kääpiösnautserin kanssa, joten kaikin puolin taisi olla aika mahtistreenit Femmankin mielestä. Nyt voinkin loppuillan keskittyä kouluhommiin riiviön vedellessä hirsiä.

On se vaan mahtava penneli.


"Siis meitsi on vaan niin pähee!"


2 kommenttia:

Jannika kirjoitti...

Femma on kyllä tosi nätti! Siinä on niin paljon käyttiksen siroutta eikä se oo tollanen leveä kuonoinen ja raskaan näköinen niin kuin näyttikset :D Tai siis kun Jedi on tosi hoikka, mutta sen pää on paljon jyhkympi ja kuono tollanen jättiläismäinen, kun taas Femma on paljon sirompi!

Anne kirjoitti...

Joo mäkin tykkään Femman päästä, se on tosi nätti, siro :) Tykkään erityisesti silmistä, kun ne ei lurpata liiaksi niinkuin Ässällä, mutta eihän toisaalta kaikilla näyttiksilläkään silmät lurpata. Saa nähdä millaiseksi kroppa kehittyy, on tämä ilmeisesti pidempikroppaisempi mitä näyttiksen pitäisi olla.

Vaikka luonteeltaankin on lähellä Ässää spanielimaisuuden suhteen (iloinen, häntä heiluu aina, tykkää ihmisistä ja koirista), niin on näissä erojakin. Tietty Femma on vielä nuori ja luonne muovaantuu, mutta olen alkanut ymmärtää käsitettä miellyttämisenhalu ihan uudella tavalla Femman kanssa.. Kasvatuskin on tietysti erilaista ja teini-ikä tulee jne, mutta musta Ässän miellyttämisenhalu oli pentunakin pitkälti namipohjainen, kun taas Femma saa kovaa iloa jo pelkästä kehusta ja kiitoksesta (no tietysti Ässäkin saa, mutta namin eteen se työ tehdään). Se on ihan ihmeellistä. Leikkiminen on myös aivan eri tasolla kuin Ässällä. Myös hyvin suuri mielenkiinto sorsia ja muita lintuja kohtaan on herännyt, varmaan tarvitsisi jonkinlaista hallintaa opetella sen suhteen..

Näistä eroavaisuuksista jne. voisi kirjoittaa ihan oman postauksen joskus Femman vähän kasvettua :)