maanantai 7. joulukuuta 2015

Stressitöntä tonttuilua



Viikonloppuna kuvailin joulukortteja varten pihalle ilmestynyttä tonttua sekä herra Tähtisädettä ( oli muuten aikamoinen näky tuo mr. tähtisäde riehuessaan ja haukkuessaan ympäri pihaa kimallukset kaulassa). Samalla tuli vietettyä sellaista ihanaa päivää, jolloin ei tarvitse tehdä mitään järkevää. Päivä kului hyvän kirjan parissa ja metsälenkillä, ihanaa. Tähtisäteen jäädessä vastalauseita sadatellen jo joululomalle palattiin me Femman kanssa takaisin Helsinkiin vielä viikoksi.

Neiti tonttu yrittää ankarasti vihjata, että nyt vois treenata 2on2off:ia


Helsinkiin palatessa olikin kummallinen olo. Sellainen kevyt. Ei väsyttänyt ja kiirekkin tuntui lievittäneen. En heti muistakkaan, milloin olisin viettänyt päivän ilman askareita, suunniteltuja menoja, töitä tai kouluhommia, mutta hyvää se näytti tekevän. Jostain taas kumpusi kummallinen hinku alkaa treenata Femman kanssa kaikenlaista ja panostaa arkeenkin eri tavoin, kun nyt on menty useampi viikko tekemättä juuri mitään ylimääräistä. Tästä fiiliksestä tykkään!


Monelle taitaa tämä joulunalusaika olla aika stressaavaa, kun pitää saada työt/koulu pakettiin ennen joululomaa (jos nyt edes on lomaa), ja sitä jouluakin varten pitää tehdä vaikka ja mitä järjestelyjä. Liiallinen stressi alkaa väjäämättä aiheuttaa mitä kummallisempia terveysoireita ja -ongelmia, sen sain minäkin yllätyksekseni huomata (enkä edes tajunnut olevani niin stressaantunut!) Välillä on pakko vaan höllätä. Liian usein ainakin itse hoen, että onneksi kohta on viikonloppu/joululoma, silloin sitten ehtii levätä, mutta niitä rentoja hetkiä olisi ihan hyvä saada sinne arkeenkin mahdutettua.

Ensivuotena lupaan ottaa rennommin! Sitä voisin toteuttaa viettämällä vaikkapa vihdoin viimein ensimmäisen viikonloppuni Helsingissä ainaisen reissaamisen sijaan.

2 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Herra Tähtisäde!
Kylläpäs sai suunpielet hymyyn heti aamusta! :)

Anne kirjoitti...

Herra Tähtisäde kiittää, kumartaa ja juoksee vielä kerran pihan ympäri innosta säteillen. :)