tiistai 13. lokakuuta 2009

Ihana allergia

Tällä hetkellä meillä on kova tappelu tuon Ässän allergian takia. Pari viikkoa sitten huomasin Ässän korvien kutisevan, ja lisäksi sen tassukarvat alkoivat punertaa. Lääkäriin mentiin, ja siellä oli pieni keskikorvan tulehdus, joka oli aika varmasti allergian aiheuttama. Ässälle tehtiin korvahuuhtelu, ja iskettiin korvalääkitykseen ja tuleheduslääkitykseen. Lisäksi Ässän ruokavaliota yksinkertaistettiin, mutta vaiva tuli takaisin. Nyt ruokavaliota siis pelkistettiin lisää, ja tällä hetkellä Ässä ei saa syödä muuta lihaa kuin lammasta, peuraa, poroa ja hevosta. Nyt siis odotellaan, josko tämä auttaisi.. Vahvoina epäilyksinä mulla on epämääräiset nappulanamit ja nauta. Voi se tietysti olla joku muukin, mutta sen näkee sitten.. Kanaa Ässä ei ole saanut ollenkaan, sillä sillehän se ilmeisesti on jo ennestään allerginen. Tällä hetkellä Ässällä on oireina kaulan punerrus, tassunpohja karvojen punaisuus ja tuo korvatulehdus. Lisäksi silmät vuotavat ehkä hitusen normaalia enemmän. Toivonpa vain, että täästä päästäisiin äkkiä eroon, ja saataisiin se aiheuttajakin selville!

Kävimme muuten 3.10 helvetinjärvellä patikoimassa Kian ja Mian sekä noutajaneitien ja Ässän kera. Oli aivan mahtireissu, kilometreja kertyi n. 14 ja maisematkin olivat ihan mukavat. Seurakin oli mitä mahtavinta, ja tällä kertaa Ässäkin oli samaa mieltä. Joskushan se tuota Dorista ujosteli, mutta nyt ne juoksivat siellä keskenään ja pientä leikinpoikastakin oli näkyvissä. Paluumatkaksi Ässä suostuikin vastustelematta neitien kanssa takakonttiin, joskin änkesi itsensä sieltä pois, kun kukaan ei ollut enää takapenkillä estelemässä.. Hemmoteltu nulikka.

Kuviakin löytyy Mian galleriasta sekä omastani.






Tottisteltiin tänään taas Ässän kanssa, ja pyysin kämppikseni häiriöksi. Leikiskeltiin Ässän kanssa ensin niin, että kämppis seisoskeli jonkin matkan päässä. Sitten mentiin siihen viereen leikkimään, ja lopuksi pyysin häntä kävelemään ympärillämme (on ihanaa, kun on näin avulias kämppis!;). Homma meni todella hyvin, Ässä ei kiinnittänyt kämppikseen huomiota ollenkaan! Se on ihan innoissaan tuosta lelusta, ja siltä voi alkaa pikkuhiljaa tosiaan vaatimaankin jotain. Tänään tein vain tuon yhden treenin, enkä siinä vaatinut kuin pikaisen katsekontaktin lelun päästessä Ässältä irti. Olen nyt yrittänyt tehdä treeniä erilaisissa paikoissa, ja paikan vaikeuden mukaan pyytänyt pieniä tekemään pieniä juttuja. Tähän on kyllä nyt kehkeytynyt yksi ongelma, jota yritän pikkaisen karsia pois. Annoin Ässän alussa haukkua ennen leikkiä, kun se tuntui innostuvan siitä. Nyt siitä on tullut tapa, että kun sanon "tottista" niin toinen haukahtaa pari kertaa. Eikai se pahemmin haittaakkaan, mutta nyt tuo yrittää tarjota sitä haukkumista muutenkin. No, eiköhän siitä päästä, kun en palkkaa sitä siitä. Hyvähän se kai on, että se rupee itse tarjoilemaan jotain saadakseen lelun takaisin. Saa nähdä, toivottavasti en nyt mokaa tuon koiran kanssa mitään kovin pahasti!

Käytiin nyt muuten viikonloppuna taas Salossa, ja oltiin sienestämässäkin. Ässä on nyt oppinut, että suppilovahverot ovat huisin hyviä, joten siellä saa olla silmä tarkkana, että saa itselleenkin jotain poimittua. Kyllä niitä siitä huolimatta tuli ihan kivasti, joten nyt täällä nautiskellaan sieniherkuista! :)

Ei kommentteja: