torstai 12. huhtikuuta 2012

Treenihörinää

Ennenkuin jaksan kirjoitella pääsiäisestä Salossa, höpisen vähän yleisellä tasolla nykyisistä treeneistä. Treenien suhteen puhaltaa hyvät tuulet, Ässän kunto agilityn suhteen on mennyt parempaan suuntaan, tokossa suunnittelen ensimmäisiin möllikokeisiin menoa ja kohta alkaa pari uutta kurssiakin.

Agilityssä olemme selkeästi siirtyneet viikottaisissa treeneissä nyt astetta vaikeampiin ohjauskuvioihin. Ennen teimme helpohkoja kokonaisia ratoja, mutta nyt keskitymme pieniin pätkiin ja hankalempiin ohjauskuvioihin. Itse olen hieman hidas oppimaan ja taipumaan noihin monimutkaisempiin ohauksiin, joten se vaatii Ässältä jaksamista useampaan toistoon. Tämän viikon tiistaina Ässällä alkoi jo motivaatio pudota, mutta voinen vedota ainakin osittain touhuntäytteiseen viikkoon. Reissasimme kuitenkin Mikkelin kautta Saloon ja sunnuntaina kipaisimme luonnetestiin ja maanantaina oli toko-treenit.Ohjaaja oli kuitenkin ihan oikeassa sanoessaan, että mun pitäisi palkata koiraa enemmän myös niistä epäonnistuineista suorituksista - ne kun ovat pääasiassa omaa syytäni.

Koska Ässä on voinut nyt huomattavasti paremmin ja tiistain treeneissä uskaltauduimme menemään radan mini-korkeuksilla puomeineen ilman ongelmia, olen taas alkanut panostaa keppi/kontakti-treeneihin kotona. Kepit alkavat mennä jo ihan kivasti itsenäisesti, mutta ei niitä vielä osana rataa kykene suorittamaan. Kontaktien saama takapakki johtui ilmeisesti osittain myös lihasjumeista, sillä tiistaina ne menivät treeneissä osana rataa taas mahtavasti. Ässä ei kuitenkaan kestä liiallista etenemistäni, vaan mun pitää pysähtyä kontaktin viereen. Tähän lisää koti-treenausta, ja myös namialustaa voisi kokeilla. Kisojen kannalta keinu on nyt ehdottomasti haastavin, sillä sen kanssa Ässän on yhä epävarma.. Treeneissä sitä on vaikea muistaa aina treenata, joten pitänee harkita jotain kotikyhäelmää? Myös kotitekoinen rengas on ehdottomasti saatava.

Tokossa olen tosiaan suunnitellut ensimmäisiin möllikokeisiin osallistumista. Siitä voisi saada parempaa draivia treenaukseen kisoja varten, sillä nyt edistymme aika hitaanlaisesti. Monet hommat jo periaatteessa osataan, mutta kisamaisia suorituksia pitäisi nyt alkaa treenaamaan. Myös seuraaminen on jostain syystä nyt ottanut takapakkia, sillä Ässä on alkanut jätättää?? En tiedä, miten olen onnistunut sitä vahvistamaan, vai onko into taas lopahtanut. Kontakti on kuitenkin muuten ihan ok, mutta jää vain turhan taakse. Jos kiihdytän vauhtia, niin Ässä vain jää taakse ihmettelemään. Nyt olenkin siirtänyt palkan oikeaan käteen ja alkanut treenaamaan ympyrän pyörimistä niin, että Ässä on ulkopuolella. Palkka on keskellä, ja sen saa etukautta kiertämällä. Tänään treenailtiin näissä meiningeissä, ja seuruu tuntui heti parantuvan!

Koiratanssi & Haku alkavat tosiaan kohta. Koiratanssia on kaksi kertaa, joista ensimmäinen sunnuntaina. Haku alkaa vasta ensiviikolla, mutta sitä on sitten kuusi kertaa. En malta odottaa!

Ei kommentteja: