maanantai 29. lokakuuta 2012

Arktinen nuoskanmetsästäjäspanieli

Ihana talvinen sää on pukannut itsensä Tampereellekkin asti minun vielä ajaessa kesärenkailla. Pitäisi varmaan tehdä taas reissua Saloon, että saisi ne talvirenkaat alle. No, onneksi auto ei aina ole välttämättömyys talvesta nauttiessa, ja ihan hyvin ne vähäiset matkat treeneihin ja muualle ovat tuollakin pelillä sujuneet. Ässä on ainakin lumesta hyvin innoissaan kahdestakin syystä. Nyt maassa on näkyvillä kaikki ne ihanat jäljet, jota Ässä tahtoisi jäljestää. Pissatuslenkkimme venyvät ja vanuvat, etenemme metrin viiteen minuuttiin, kun Ässä haluaa haistella kirjaimellisesti  j o k a i k i s e n  eteentulevan tassunjäljen perinpohjaisesti. Yhtä jälkeä nuuskutetaan helposti puolikin minuuttia. Mutta toinen tapa lumesta nauttimiseen onkin sitten riehakkaampi ja nostaa Ässän 1 m / 5 min vauhdin 100 m / 5 sec kiitoon, nimittäin:

Lumijahti!


Lumenhimoinen arktinen nuoskanmetsästysspanieli on ollut taas lenkeillä vauhdissa lumen perässä juostessaan. Ässän lempileikki on potkiskeltavan materiaalin jahtaus, ja lumi on näistä ehkä paras. Sitä on riittämiin joka paikassa, lentää kivasti ja saa muotoiltua ihaniksi lumipalloiksi, joita voi etsiä pusikoista.

Viikonlopuksi lähdemmekin Ässän ja kaverini kanssa Kouvolaan kyläilemään toisen kaverin luokse. Tämän takia jääkin sitten tanssitreenit väliin, mutta pääseepä Ässä taas matkustelemaan!



                 "Potkaisisitkos?"                                                       Turvan täydeltä lunta. Nam.

Marsujen kauan odotettu yhdistyspäivä koittaa keskiviikkona. Jo sitä on odotettukkin! Samalla vaihdan marsut uudelle kuivikkeelle, puupelletille. Toiveissa olisi, että se ei sotkisi niin paljon kuin jaloittelun mukana leviävä puru. Myös toinen vesipulloista meni rikki, joten hyvä saada porukka samaan häkkiin. Ihmettelin vain eräänä päivänä Mustikin vallan hidasta juomista ja jatkuvaa kovaa huutamista, niin raukan pullosta ei tullutkaan enää mitään! Oli hieman janoinen tyttö, kun sai uuden juomapullon. Mulla on nyt muutama pulloista tehnyt tuon, että menee vaan jumiin, eikä enää toimi. Vaarallinen vika, onneksi olen aina huomannut nopeasti.

Pian myös syntynee Rambon mukulat, jos ovat syntyäkseen. Pidetään peukkuja!

1 kommentti:

AidaD kirjoitti...

Toivotaan poikasia juu! Siirin masu on ainakin ihan valtava, että oon joka päivä menny marsulaan ihan pikkumarsujen toivossa. Tänään siivosin taas häkkejä ja tuumasin Siirille, että nyt on taas hyvä synnyttää kun on puhtaat purut. :D