keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Muskelit lukossa

Tänään oli taas Ässän fyssariaika, joten nyt tiedetään missä mennään. Fyssariin jouduin lähtemään keskenkaiken tärkeiden koko päivän kestävien kouluharjoitusten, joten kiirettä piti. Taivaalta tietysti satoi lunta, mutta onneksi lämpö oli plussan puolella ja tiet sulia. Nimimerkillä talvirenkaat 150 kilometrin päässä.. En kuitenkaan halunnut perua pitkään odottamaani aikaa Elina Karhumäelle, joten lähdettiin sitten rauhaksiin huristelemaan paikalle.

Paikka oli Ässälle ennestään tuttu ja se olikin aika mallikelpoinen käsiteltävä, mitä nyt välillä yritti varsinkin inhottavia kohtia käsitellessä kammeta pystyyn. Turvasta kevyesti piteleminen kuitenkin rauhoitti poikaa, joten hoidot saatiin hyvin tehtyä. Tilanne oli onneksi viimekertaa parempi, ja Ässän lihaskunto oli myös fyssarin mielestä kohentunut. Vielä tosin saisi panostaa erityisesti vatsa ja selkälihaksiin. Treeniohjelma ja sen noudatus oli siis varsin onnistunut! Nyt vain jatketaan edelleen lihaskunnon ylläpitoa, etteivät pääse mokomat katoamaan.

Jumia Ässällä oli taas monenmoista, varsinkin alaselän alueella noiden lonksupolvien takia. Ässän heikompi vasen polvi aiheuttaa myös sen, että Ässä hieman keventää ravatessaan, jolloin oikean etujalan ojentajat olivat myös ihan jumissa. Vasemmalla puolella etujalan ojentajissa ei ollut jumin häivääkään. Myös niskasta löytyi jotain jumia, ja takareidet olivat juntturassa. Mulla jäikin Ässän kanssa nuo venyttelyt tekemättä, joten se kostautui nyt selkäjumeilla.. Nyt pitääkin panostaa Ässän selän venyttelyyn, ja saatiin ohjeet uudentyyppiseen makuulta tehtävään rangan venytykseen. Siinä koira on rauhassa makuulla kyljellään, jolloin käsi pujotetaan koiran alle vyötärön kohdalta niin, että selkä menee hieman mutkalle. Myös noita koipia olisi hyvä jatkossa venytellä, kun näyttävät jumiutuvan. Sain myös hierontaohjeita, joten voin yrittää ehkäistä Ässän jumia itse hieromalla.



Olimme myös edeltävänä viikonloppuna Kouvolassa kaverini luona. Reissusta ei ole muuta mainittavaa asiaa, kuin että Ässä pissasi taas lattialle ! Laitoin asian uuden ympäristön piikkiin, mutta Ässäpä teki tänään samat temput.. Hirveässä hädässä odotti ulko-oven edessä ja juuri kun yritin laittaa pantaa kaulaan se lirautti matolle. Tänään on toki ollut ulkoilujen suhteen hieman epätyypillinen päivä, mutta hieman aloin taas pelätä pissavaivojen paluuta. Niin kauan ilman niitä ollaankin jo saatu elää!

Olen tällä hetkellä todella innostunut eräästä piiiitkästä kirjasarjasta, joten koneella olo on hieman vähentynyt (jes! Ihanaa olla vaihteeksi poissa koneen riiputtavasta vaikutusalueesta!). Myös kouluhommien kanssa pitää kiirettä, joten turhat koneella notkumiset ovat vähentyneet. Kun ensin kirjottaa koko päivän kandia koneella, ei kauheasti huvita viettää enää iltaansa sen äärellä.. Näin ollen blogin päivittely saattanee jäädä hieman hunginnolle joksikin aikaa.

Ei kommentteja: