sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Femma 16 vk ja nenäpunkki


Penneli kasvaa vaan, mutta tällä kertaa säkäkorkeutta ei ole tullut yhtään lisää. Vissiin takajalat ovat kasvaneet senkin edestä, sillä joissain kuvissa tyyppi näytti aika takakorkealta. Painoakin on kroppa saanut huimasti ja ompa se kasvattanut itselleen villahousutkin. Tällä hetkellä mitat siis edelleen 32 cm, mutta jo 6,9 kiloa!



Eilen käytiin eläinlääkärissä hakemassa rokotuksia, mutta saatiinkin sen sijaan nenäpunkkilääkitys. Femma on jo muutaman päivän niiskuttanut, aivastellut ja saanut nenäpunkkitartunnalle tyypillistä "reverse sneezing" niiskutuskohtauksia. Niiden aikana pikkuisen pitää oikein mennä istumaan, kun niistämiseltä kuulostava ilman veto nenään alkaa sarjana. Varmuutta nenäpunkista ei kuitenkaan saatu, sillä siitä on vaikeaa saada näytettä. Niinpä on pieni mahdollisuus, että Femmalla olisi alkava kennelyskä, jonka takia vietetään nyt pari päivää hiljaiseloa. Penneli on kuitenkin ollut reipas iloinen itsensä ja niiskutukset ovat jo eilisen lääkkeen myötä vähentyneet, joten kauheaa huolta tässä ei ole. Rokotukset mennään hakemaan oireiden poistuttua, varmaan yritän varailla ne samalle päivälle Ässän fyssariajan kanssa.

Lopussa vielä kännykkäräpsyjä Femmasta ihmettelemässä heppaa ja meidän läheisen ankkalammen ihanat sorsat. Tirpat ovat alkaneet vetää kovin puoleensa.. Myös into kantaa kaikkea näkyy esimerkiksi Femman valloittamassa säkkituolissa, minne roudataan muun muassa harjoja, ruokakippo, kenkiä, vaatteita ja leluja.




 Ylpeä aarteiden keräilijä


1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Meidänkin koirilla oli vastikään nenäpunkkeja - inhottava vaiva vaikka vaarattomia lienevätkin!