keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Rähinää - 1 vrk leikkauksesta

1 vrk leikkauksesta, kova turvotus päällä

Ässä oli eilen kotiin saapuessaan sekaisin lääkkeistä, joten pidettiin se erillään Femmasta. Niinpä nukuin yön Ässän kanssa keittiön lattialla ja se sujuikin varsin leppoisasti vain muutamalla yöherätyksellä. Herättiin seitsemältä, jolloin kannoin Ässän ulos pissille. Tyyppi oli vieläkin ihan koomassa lääkkeistä ja kaatui pissatessaan turvalleen, joten jouduin kannattelemaan sitä takapuolesta.
Ässän kooman myöhemmin haihtuessa ilme kirkastui. Kuitenkin yrittäessäni viedä Ässää pihalle ennen Femman kanssa retkelle lähtemistä se ei tykännyt ideasta ollenkaan. Viimekerrallakin Ässä pisti rähinäksi yrittäessäni nostaa sitä leikkauksen jälkeisenä päivänä, mutta nyt rähinä oli astetta kovempaa. Kun siitä huolimatta yritin Ässää nostaa, se nappasi hampailla käteen kiinni: "et muuten nosta, uskotko!". Ei onneksi kuin nahasta nipistämällä, jolloin ei jäänyt edes jälkeä. Oma ensimmäinen reaktio oli vain hämmästys: Ässä on monenlaisessa ikävässä ja kivuliaassakin tilanteessa ollut, mutta ikinä se ei ole käyttänyt hampaitaan. Nyt jalka on varmaan vielä ikävämmän tuntuinen ja leikkauksessa annetut opiaatitkin saattavat vielä vaikuttaa. En tietenkään väkisin alkanut Ässää nostelemaan, joten pissallakäynti piti siirtää myöhempään.

Iltapäivällä meininki oli edelleen samanlaista, nostamista oli turha kuvitellakkaan. Saatiin Ässä onneksi suostuteltua kovalle pedilleen (nouseminen oli sille hyvin työlästä), jonka avulla se saatiin kannettua pihalle, jossa se pienellä avituksella pääsi itse pystyyn ja pissille. Sisälle tulon jälkeen linkutti jopa keittiöön imuroimaan muruset ja hakeutui sitten makuuhuoneeseen nukkumaan. Femma osaa onneksi antaa Ässän olla alkuihmetyksen jälkeen ihan rauhassa, joten onpa ainakin yksi asia vähemmän ajateltavana. Toivottavasti huomenna vointi olisi jo parempi.

2 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Voi Ässä-ressua. Varmaan sekaisin lääkityksestä ja kivuliaskin. No, joakinen päivä on taas askel parempaan. Voimia teille molemmille!

Anne kirjoitti...

Tämä päivä on ollut huisisti eilistä parempi, kyllä se varmaan oli osittain lääkkeiden aiheuttamaa sekoipäisyyttä. Nyt jo klenkataan reippaana ympäriinsä ja osallistutaan ruoanlaittoon jne. :)