sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Karvan verran kauniimpi 10kk

Kuva Tuija Sandkulla

Eilen käytiin Femman kanssa kylässä Lapualla kasvattajaa ja paria siskoa moikkaamassa. Heti ensimmäiseksi Femma pääsi trimmiin ja mitäs kummaa sieltä karvakasan alta paljastuikaan! Kaunis neiti cockerspanieli. Pentukarva sai kyytiä ja alta paljastui kaunis aikuiskarva, josta väritkin näkyvät paremmin epämääräisen harmaan sijaan. Turkki on paljon helpompi, kun enää ei puoli metsää jää hamppuiseen pentuturkkiin jumiin. Tukkakaan ei ole enää kuten Jim Morrisonilla

Oikeat 10kk synttärit ovat vasta ensiviikolla, mutta oikaistaan nyt parilla päivällä, kun saatiin kerrankin kuva oikealla näyttelyseisotuksella. Korkeuden pääsin mittaamaan oikealla säkämitalla ja se oli sen 38 cm, johon varmaan jääpi. Painoa oli vain 10,2 kg, liekö turkki vienyt osan mukanaan.


Oli kiva nähdä taas Femman siskoja, tällä kertaa paikalla oli kasvattajan Ilo ja myöskin trimmiin tullut Demi. Ilo ja Femma ovat aika samanoloisia tyyppejä, mutta Demi olikin olemukseltaan isompi ja jotenkin järkevämmän oloinen. Eipä niitä silti aina hetkessä erottanut tyyppien juostessa laumana pihamaalla eli selvästi siskoksia ovat. Kuvia muista siskoista löytyy muuten nyt kasvattajan sivuilta I-pentueen omalta sivulta. 

Ohessa taas kälyinen kännykkäkameralla kuvattu video teinikolmikon touhuista. Videolla vilahtaa myös äitikoira Lissu, jota Femma ahkerasti liehitteli. 

Femman tunnistaa valkoisista pöksyistä!

Koska Lapualle on pitkä matka kuljettiin Femman kanssa junalla. Hyvin sai käytettyä ajan hyödyksi kouluhommia tehden ja pääsi Femmakin taas harjoittelemaan junassa oloa. Menomatka menikin innosta soikeana kanssamatkustajia valppaana tiiraillen, lepäillen ja vieressä matkustaneeseen westie-herraan tutustuen. Helppoa oli taas pienen ja sosiaalisen koiran kanssa matkustaa. Takaisin tullessa Femma koisikin koko matkan lähes tyhjässä vaunussa omalla penkillään paljoa piittaamatta ohi ramppaavista ihmisistä. Vissiin vähän väsytti!


Loppuun vielä hupikuva lintuja tiirailevasta Femmasta. On ne vaan ihania, harmi kun eivät tule lentelemään omalle pihalle! Impulssikurssilla ollaan käyty mm. tänään ja hokasin hallinnassa tapahtuneen edistystä, mikä tuli ihan yllätyksenä. Jotenkin sitä ei ole arjessa huomannutkaan edistyneensä, joten kyllä tuli hyvä mieli. Harjoituksia jatketaan, pitää yrittää kirjoitella niistä ja kurssista joskus myöhemmin lisää.

"Hei tipu, tuu tänne!"

Ei kommentteja: