perjantai 14. marraskuuta 2014

Leikin huumaa


Ässähän ei ole kovin innokas muoden koirien kanssa leikkijä. Itseasiassa se ei ole laisinkaan innokas, mitä muihin koiriin tulee. Kivut ja epävarmuudet ovat aiheuttaneet sen, että muut koirat ovat pääsääntöisesti tyhmiä. Tähän sitten tekevät poikkeuksen ihanaksi todetut ja hyväksytyt yleensä rauhalliset ja leppoisat kaverit kuten Hilla ja Naava chihut, joista Ässä jopa tykkää. Monet muutkin se on hyväksynyt, mutta lenkeillä mennään mieluiten meiningillä "mä en nää sua sä et nää mua". Nykyisin Ässä hyväksyy hyvin muut koirat JOS saa olla rauhassa JOS toinen koira ei ole uhkaava ja JOS toinen ei liiaksi riehu ja pööpöile. Jos teidän naapurustossa on se kihdin vaivaama kärttyinen pappa, joka huutelee lapsille heidän metelöidessä tai leikkiessä liian kovaäänisesti, olet törmännyt ihmis-Ässään.

Tätä taustaa vasten oli Femman tulo varsinainen kauhistus. Mutta niin vaan vanhan kärtynkin sydän on sulanut pikkulikan kanssa. Nyt siitä on jopa todistusaineistoa, kun tyypit pistivät kunnon rallin käyntiin Salo-visiitillä takapihalla. Femma ei vaan ole ihan varma tuosta Ässän mekastuksesta ja yleensä leikit eivät yhtäsoittoa kauaa kestäkään. 

Takapiharallia

Fiksu ja filmaattinen sydämensulattaja 

Tänään Ässä sitten pääsi yhteislenkille Femmalle jo tutuksi tulleen Jinna-valkkariteinin ja Nik-herrasmiehen kanssa. Hihnassa kaikki meni ok, kun turvavälit olivat riittävät ja kaikki menivät rauhassa. Femman ja Jinnan päästessä kirmailemaan vapaana meni Ässällä totaalisesti kuppi nuri: siis noi kakarathan riehuu vaan, en kestä! Nopsaan se siitä rauhoittui hihnassa kulkiessaan, mutta ei mitenkään voinut olla huutelematta välillä riehuvalle Jinnalle (leikkivä Femmahan ei mitään haitannut). Nik-herrasmiehen Ässä hyväksyi viidessä minuutissa ja paria haistelua lukuunottamatta tyypit kulkivat rauhassa hihnassa vierekkäin. Ehkäpä Ässä Jinnankin lopulta hyväksyy.. joskus parin vuoden päästä.

Femmalla ja Jinnalla oli taas hyvät leikit. Metsässä Femmalla meinaa vähän palaa käpy, kun isompi jyrää ja lintujakin pitäisi tarkkailla. Sisällä niillä kuitenkin oli aivan erinomaiset painimatsit ja lelun retuutustalkoot. Kakaroiden painikin pääsi videolle, siinä ei paljon kokoero haitannut. Meno on tosin jo aika leppoisaa, kun pahimmat energiat oli purettu aiemmin päivällä.


Ei kommentteja: