maanantai 6. lokakuuta 2008

Ahnetta on helppo palkita

Hampaidenvaihto alkaa olla lopuillaan! Uudet kulmahampaat kasvaa jo kovaa vauhtia nyt kun kaikki entiset on lähtenyt. Talteen ollaan saatu jopa kaksi pientä naskalihammasta (kulmahampaat), muut toi possu on syöny. Varmaankin ahneuksissaan.

Tänään käytiin Timolla, ja Timon äiti naureskeli, kun Ässä kärtti ruokaa. Naureskeli sitten, pitäisikö tuolle antaa sipulin palanen, että lopettaisi. Sanoin, että antaa vaan (olen itsekkin kokeillut tätä :D). No, Leena heittää sipulinpalasen lattialle, josta Ässä sen iloisena pistää poskeensa. Sen jälkeen istuutui nätisti odottamaan lisää "herkkuja". Kyllä Leenaa nauratti, sanoi ettei ennen ole koiraan törmännyt, joka sipuliakin syö. Kaikkea se Ässä tosiaan syö (jos vaan saa käsiinsä), mm. porkkanaa, mustikoita, näkkileipää, sipulia.. Oikeastaan ainoa mitä se ei syö on vadelmat. Taannoisen vadelmaoksennus-episoden jälkeen ei ole oikein maittanut :) No, onpahan helppo motivoida nameilla.

Motivoinnista tulikin mieleen koulutus. Ässää tosiaan on helppo motivoida niin leluilla kuin nameillakin. Siitä sitten valkkaa. Nameilla yleensä harjotellaan kotona, lelusta kun Ässä innostuu joskus vähän liikaakin. Koirakoulussa taas vedetään usein lelulla, namit kun ei aina kiinnosta muiden koirien seassa. Meidän ohjaaja kehui Ässää, että siinä on hyvä koira, jolla on varmaan hyvä harrastaa. Niin nopeasti oppii ja nauttii siitä! Itsekkin aina jaksan ihmetellä, miten Ässä oppiikin niin hyvin. Tiedän, että tätä on nyt tullut hehkuteltua täällä, mutta välillä tuntuu, että se osaa jonkun jutun jo ennen kuin olen ehtinyt opettaakkaan. Tai että lähes kerrasta tajuaa. Ei tietenkään aina, mutta silloin mä olen kämmännyt jotain. Tässä ihmettelenkin, miten hyvin tuo osaa, kun minäkin vasta ensimmäistä koiraani tässä koulutan. Noviisina varmaan teen kaikki mahdolliset virheet, ja silti menee niin hyvin tuon kanssa. Vaikka tietty koirakoulusta saa niitä kullanarvoisia koulutusvinkkejä. Välillä vaan mietin, että miten tuo mahtaisi mennä jonkun hyvän ja kokeneen kouluttajan kanssa..

Ei kommentteja: