tiistai 18. tammikuuta 2011

Juoksukisa afgaanin kanssa

Otsikonkin mukaan on koirapuistoilu sujunut nyt hyvin. Ässä leikkii nykyisin lähes joka kerta, kun menemme sinne siellä ollessa muita koiria. Leikkikavereina on ollut mm. boksereita, ranskanbuldoggi, kultainennoutaja ja tämä otsikossakin mainittu "afgaani". Kyse oli omasta mielestäni ihan afgaanin näköisestä koirasta, joka kuitenkin oli vain puoliksi afgaani. Juoksemista tämä kuitenkin rakasti, ja sen kanssa Ässä vetikin huisia rallia ympäri puistoa. Hyvä katsoa, kun nopeudessa afgaani tietenkin vei voiton, mutta ketterä Ässä pujotteli puiden lomasta hyvät oikomat aina itselleen. Sitä oli oikein mukava katsella. Muutenkin Ässä on edistynyt muiden koirien kanssa, lenkillä niitä ei tarvitse aina mulkoilla tai haukkua, ja puistossa muut jopa saavat haistaa Ässän pyllyä ihmetyksiä.

Ollaan nyt vierailtu koirapuistossa säännöllisesti noin kerran tai pari viikossa. Onhan se ihan tuossa vieressä, mutta useimmiten lenkkimme suuntautuvat metsään, ja pimeällä en edes puistoon halua, kun siellä ei ole kunnon valaistusta. Olen yrittänyt olla mahdollisimman tarkka seurasta, ja mielummin jätän menemättä, kuin menen mahdolliseen "huonoon" seuraan. Nyt puistossa onkin ollut tosi mukavia koiria, mutta kyllä siellä kuulemma joskus käy/on käynyt joitakin pöhkömpiäkin tapauksia. Itse en halua missään nimessä Ässälle enää mitään huonoja kokemuksia muista koirista, ja toivottavasti niitä ei kohdalle osukkaan..

Koirapuistosta on kyllä muutakin iloa kuin muiden koirien kanssa leikkiminen. Kaupunkilenkin tehdessämme puisto on ainoa paikka, jossa Ässä saa olla irti. Jos se on tyhjillään ohi mennessämme, niin yleensä menemme sisään kiertämään puistoa (on aika tilava), jolloin Ässä yleensä innostuu juoksemaan ja leikkimään. Siellä sitten saa riekkua ja leikkiä sydämensä kyllyydestä (sekä koira että omistaja.. onneksi mulla on ihanan vilkas ja leikkisä koira).

Kuvia ei ole nyt tullut räpsittyä, sillä ainoana aurinkoisena päivänä jäi kamera vahingossa kotiin.. Muuten sää on ollut aika harmaa ja tylsä, joten ei ole tullut kameraa raahattua mihinkään. Onneksi kännykässäni on nykyään kamera, joten voin laittaa tänne silloin tällöin ei-niin-hyvälaatuisia räpsäisyjä milloin mistäkin tilanteesta. Nyt tuli ikuistettua Ässä valopantansa kanssa, jotta pääsisin sitä hehkuttamaan tänne. Valopanta on siis Leuchtie-merkkinen, ja saksasta tilattu. Viimevuonna tilattiin pelastuskoiraporukan kanssa kimppatilauksena näitä saksasta, ja hintaa taisi pannalle kertyä joku parisen kymppiä. Tämä on erittäin hyvä kapistus pimeällä metsässä lenkkeillessä, kun koira jolkottaa vapaana, ja tietenkin se olisi aivan erinomainen vempain pimeällä tehtäviin hakutreeneihin tai vastaaviin. Itse käytän sitä aina hämärän tai pimeän tullen. Moni on tuon alkuperää kysellyt, kun joistain eläinkaupoista niitä kuulemman saa, mutta varsin suolaiseen hintaan. Jos on joku porukka kasassa jakamassa postituskuluja, niin kannattaa tuollaiset tilata ehdottomasti suoraan saksasta.


Omat käyttökokemukset kyseisestä vempeleestä ovat aivan loistavat, helppo pujottaa päähän ja siinä pysyy (noilla korvilla varsinkin), mutta saa tarvittaessa tarrallalenksulla pantaan kiinni. On hyvin kestänyt ainakin meidän käyttöä, ja tämä ainakin sininen näkyy todella hyvin pimeässä metsässä ja muutenkin. Muutkin valot näkyvät ihan hyvin, mutta jotkut erottuvat ilmeisesti vähän muita heikommin. Panta menee automaattisest päälle, kun patteriosa käännetään alaspäin, jolloin koira ei saa itse sammutettua pantaa.

Ei kommentteja: