sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

antiLassien upouudet treeniliivit

Tänään oli Kiikalassa haku-treenit. Ässä meni tosi innokkaasti, joskin keskittymiskyky oli vähän hakusessa, sillä se pyöri alussa kuin väkkärä. Apuvälineiksi minun pitää hankkia leveä normipanta ja isolukkoinen hihna, että saan sen paremmin pidettyä siinä sivussa. Valjaiden lenkki kun kiertyy vaikeasti käden ympärille, ja noutajatalutin on hivenen hankala (ja Ässä onnistuneest melkein hirtti itsensä siihen tänään, niin innoissaan se kiskoi ympäri hakupaikkaa). Isolukkoinen talutin taas sen takia, että nykyisen pieni on todella kettumainen kohmeisille ja joskus myös makkarasta rasvaisille sormille.

Mutta tosiaan, treenit. Ne menivät Ässän suhteen mielestäni ihan hyvin, joskin se keskittymiskyky oli vähän hakusessa. Mutta on hyvä, että intoa riittää! Ässä haki neljä maalimiestä, joista muistaakseni kaksi oli valmiiksi piilossa ja alussa vähän heiluivat ja taputtivat Ässän huomion herättämiseksi. Ne menivät vähän ehkä huonommin, koska keskittyminen oli myös muissa porukan ihmisissä. Kaksi viimeistä sitten menivät piiloon Ässän nähden, jolloin keskittyminen niihin oli Ässälle helpompaa.

Mutta itse otsikkoon: Ässä sai tänään treeniliivit! Tänä iltana niitä pienentelin sopiviksi (ja aikalailla sainkin pienentää!), joten sovituksen ohessa oli helppo napsaista kuvanen Ässästä liivit päällä. Oli kyllä todella helppo sovitella Ässälle liivejä, kun poika on oppinut "seiso" käskyn. Jatkossahan Ässä sitten pitää liivejä vain treeneissä. Kuvassa liivit ovat jo pienennetyt. Kuva on nyt hieman epätarkka, toivottavasti joskus saadaan parempi kuva, vaikkapa ihan käytössäkin!

Ässä hyvin innostuneena uusista treeniliiveistään. (Anna jo se namu, ei tässä loputtomiin jakseta seistä!)

Kävimme treenien jälkeen Kian kaverin Eevan luona, jossa Ässä ja Frida saivat peuhata neljän bordercollien kanssa. Taino Frida siellä lähinnä peuhasi, Ässää kun hieman ujostutti sellainen lauma. Kun menimme sisälle nautiskelemaan teetä, jäi metsäkoira-Frida ulos muiden kanssa riehumaan samalla kun meidän hienostofifisylipuudeliPässi-Ässämme tuli sisälle viihdyttämään ihmisiä ja kerjäämään herkkuja.

Näimmepä myös reissulla lampaita! Harmikseni Ässästä ei kuitenkaan sukeutunut filmien hienoa lammaskoira-Lassieta, vaikka se lampaista taisikin olla hiemankiinnostunut. Enemmän Ässää kuitenkin kiinnosti se, mikä lampaasta tulee ulos.. Frida taas oli hyvinkin kiinnostunut lampaista ja vähällä oli, että se ei hypännyt niiden sekaan aitaukseen. Fridalla taisi kuitenkin olla mielessä enemmän paisti kuin paimennus.

1 kommentti:

Mia kirjoitti...

Komea pelastuskoiran alkuhan siinä poseeraa uusissa liiveissään! Kia on kertonut että teillä menee treeneissä hyvin ja pääsitte häly-ryhmään vakituisesti mukaan! Hienoa!! Keskittymiskykyyn ei riitä kuin ikä, meillä yksi iso musta koira siitä todisteena! ;) Koitetaan taas joskus lenkkeillä samoissa maisemissa, järkyttää Ässää isoilla villeillä koirilla. :D