perjantai 3. helmikuuta 2012

Muutto

Nyt on operaatio muutto suoritettu, ja siitä onkin jo pidemmän aikaa pitänyt tänne kirjoitella. Kaikenlaista häslinkiä siihen sisältyi, mutta nyt ollaan jo kivasti kotiuduttu tänne. Ja ai että täällä onkin mukavempi asua!

Muuttosuunnitelmamme oli seuraavanlainen. Pe uuden kämpän siivous ja autolla kaikki mitä saadaan, lauantaina pakulla loput ja sunnuntaina vanhan kämpän siivousta. Perjantai venyi tosi pitkäksi, vaikka meitä oli auttamassa ystäväni/ex-kämppikseni sekä Villen sisko, joka siivosi uutta kämppää Villen kanssa, kun me kaverini Liisan kanssa vietiin muutama tavara jätteidenkäsittelylaitokselle. Herätys oli aikaisin, ja hommia tehtiin myöhään, joten Ässä-raukka jäi varsin vähäiselle lenkitykselle. Lisäksi se stressasi muuttoa, kun me rampattiin kämpästä toiseen.

Lauantaina tuli heti aamusta ongelma: me ei saatukkaan pakua silloin kun piti. Onneksi muutettiin viereisestä talosta toiseen, niin Villen kaverit kantoivat lähes kaikki tavarat käsin tai farkkuun ahdettuna. Mun pienestä rellustahan ei ollut paljon iloa. Voitte kuvitella kuinka mukavaa pojilla oli kantaa tuota 100kg Killen jättiläisterraariota.. Ässä sai aamulla kunnon lenkin, ja vaikuttikin loppupäivän rauhallisemmalta, vaikka ramppailtiin taas edestakaisin. Huusi tosin uudessa kämpässä, kun jätettiin se yksin roskienviennin ajaksi.

Sunnuntai menikin sitten leppoisammin tavaroita järjestellen ja vanhaa kämppää siivoten. Ässä vaikutti vähän stressaantuneena, jonka huomasi muunmuassa siitä, että ulosmennessä saattoi räkyttää, vaikkei missään ollut ketään tai lenkillä räkytti kaukanakin oleville koirille, jotka eivät edes katsoneet meihin päin. Kyllä se muutamien päivien päästä rauhoittui, kun rutiinit pysyivät samoina ja lenkkimaastokaan ei muuttunut miksikään. Ja yksinolokin sujui hienosti jo muuton jälkeen.

Muutto aiheutti myös jotain ongelmia mukavien asioiden lisäksi. Aloitin Ässän kanssa taas raakaruokinnan (josta myöhemmin sitten lisää), mutta pakastin ilmeisesti rikkoontui muutossa, ja sulatti osan lihoista ja marjoista! Onneksi saatiin ruoat parvekkeelle, ja Villen äidiltä heidän vanha ja pienempi pakastin. Jotain marjoja jouduin kyllä heittämään roskiin, kun menivät ihan mössöksi, jotain sitten laitoin Ässän sapuskoihin. Myös netti ei tullut silloin kun piti, joten olimme melkein kaksi viikkoa ilman nettiä.

Mutta mukavempiin asioihin! Kämppä on pienempi, mutta tilava ja sopiva meille (ja halvempi!). Lisäksi se on paremmassa kunnossa. Nyt sain myös rakenneltua marsuille kunnon aitauksen ja Killekin pääsi paraatipaikalle olohuoneeseen. Itselleni sain kivan tietokonenurkkauksen eläinten keskelle :) Loppuun vielä kuvasia elukoiden ja mun oloista.

Datisnurkkaus. Tässä kulutankin sitten suurimman osan ajastani.


Killen terra lähempää. Nyt siinä on kaappikin alla ja uusi isompi uv-lamppu.


Marsusten aitaus. Marsut eivät olleet oikein kuvaustuulella.. :D


Ja Ässän oma paikka heti tietokonepöytäni vieressä, tietysti.

Tulipa nyt pitkä postaus, eikä ehkä ihan suoranaisesti Ässään liittyvä.. Mutta seuraavassa sitten asiaa enemmän Ässästä ja muista.

2 kommenttia:

leila kirjoitti...

Taikakuutiot teilläkin käytössä, eläinkodin monitoimitarpeet. :)

Anne kirjoitti...

Jep, nuo ovat kyllä monikäyttöisiä :) Marsujen aitauksena, juoksutusalueen rajauksessa ja yhdestä on taiteltu tunneli ja päällystetty pyyhkeellä.