maanantai 13. helmikuuta 2012

Pakkasen ilot


Tassuja paleltaa

Koska viimeteksti keskittyi pakkasen haittoihin, oli pakko tehdä vastapainoksi tämä postaus. Kuvat ovat viimeviikon perjantailta, jolloin oli pakko taas lähteä jäälle auringon paistaessa. Ilma oli niin nätti, että olisin voinut pidempäänkin ulkoilla, mutta Ässä ei ollut yhtä innokas.

Viimepostauksessa kertomani jäällä juoksentelun jälkeen Ässä oli taas seuraavana päivänä (jolta nämä kuvat siis ovat) haluton lenkkeilijä. Heti kun tultiin pihalle, Ässä oli kääntymässä kotiin. Siksi jäälle mentiinkin, kun ajattelin Ässän pysyttelevän tallatuilla poluilla. Alkulenkin Ässä oli hiukan ilottoman oloinen, mutta jään nähdessään selkeästi innostui. Yhden spurtin jälkeen kuitenkin rauhoittui taas köpöttelemään ravia tai lyhyttä laukkaa lähinnä poluilla. Muutenkin pysyi koko lenkin suht lähellä mua.

Lauantaina tein vielä lenkin Ässän ollessa irti, mutta pysyimme visusti poluilla. Sunnuntai ja tämä päivä sitten ollaan tehty pelkkiä hihnalenkkejä, tänään tosin päästin Ässän vähän koirapuistoon nuuskuttelemaan, ja siellä se kyllä sinkoili. Muutenkin se on ollut ainakin tänään ja eilen ihan innostunut lenkkeilemisestä. Back on Track on yöt ollut päällä, ja se on varmaankin auttanut. Huomen aamulla tulee hieroja, katsotaan mitä löytyy. Voihan se olla, että Ässän jumi/vaiva on mennyt itsestään leppoisammalla lenkityksellä ja back on tracilla ohitse.

Pitää vielä loppuun hehkuttaa, että on se raakaruokinta nyt helpompaa kuin ennen! Mustin ja Mirrinkin valikoimissa on nykyisin ihan mukavasti erilaisia raakaluita ja -lihoja, joten niitä ei tarvitse autolla lähteä hakemaan mistään kauempaa. M&M on Hervannan ainoa eläinkauppa, ja usein käydäänkin jonkun lenkin yhteydessä siellä.

Mulla on himo harrastaa, ja viikottainen agility ei siihen riitä. Tokoon ollaan taas jonossa, saa nähdä kauanko jaksan sen parissa touhuta (kunhan nyt ensin ryhmään päästään). Ässä ei niin tokosta välitä, mutta itse haluaisin kokeisiin päästä. Onneksi kevään ja kesän tullessa tulee agi-kisoja ja mejä-kurssillekkin ajattelin Ässän kanssa suunnata. Tässä hetkellisen tekemisenpuutteen vaivatessa opetan Ässälle turhia temppuja, mm. selälleen meno, jalkojen välistä pujottelu, minun ja Villen luota toiselle juokseminen käskyllä "missä *toisen nimi*". Lopulla energiallani olen silmittömän hurmoksen vallassa selaillut netissä erilaisia koira-aiheisia foorumeita ja sivuja haaveillen toisesta koirasta..

Ei kommentteja: