torstai 9. helmikuuta 2012

Pakkasen haitat

Ässä on tänä vuonna palellut pakkasessa enemmän kuin aikaisemmin. Viimevuonna se on ulkoillut -30 asteenkin pakkasessa ilman loimea, ja on pitänyt itsensä lämpimällä juosten. Tänä vuonna olen loimittanut sitä enemmän lähinnä pissaongelmien takia, ja kovat pakkaset ovatkin iskeneet nyt kovemmin.

Ässä ei kovien pakkasten tultua halunnut oikein lenkkeillä. Ulos lähti haluttomasti, ja takaisin päin mennessä halusi vauhdilla kotiin. Nyt tiistaina treeneissä oli haluton varsinkin A:n ja hyppyjen kohdalla (mm. alitti yhden esteen). Myös ohjaaja huomautti heti asiasta, ja niimpä tilasin Ässälle hieroja-ajan ensiviikolle. Liekö siis ulkoiluhaluttomuus ja treeni-into johtunut jostain lihasjumista, se jää nähtäväksi. Ulkoiluhaluttomuuden ymmärrän kovilla pakkasilla, mutta treeni-innon lopahtaminen kuulostaa hassulta, varsinkin kun hallissa oli lämpimämpää kuin ulkona.

Pakkaset ovat nipistelleet myös poikkeuksellisen paljon Ässän tassuja. Ulkona olo aiheuttaa vikinää, tassujen nostelua ja jopa kolmella jalalla koikkarointia. Niimpä ostin Ässälle tossut! Ne kuulostavat ihan steppikengiltä lattialla, mutta hangella ovat onneksi hiljaiset. Näitä Ässä tosin ei (onneksi) tarvitse kuin yli -20 asteen pakkasilla.

Kärsivä koira

Hieroja antoi Ässälle hoito-ohjeeksi hierontaan asti Back on Trackin käytön yöksi, ja se onkin tuntunut jo nyt auttavan. Tänään menimme lenkille jäälle Ässän ollessa irti, ja sehän antoi palaa.. Vähän kauhistutti, kun hieroja suositteli hangessa juoksun ja riehumisen välttelemistä, mutta en osannut odottaa sellaista juoksemista edellisten lenkkien laahustuksen jälkeen. Onneksi hanki oli matala. Tämä kyllä nyt viittaisi siihen lihasjumiin tai vastaavaan, kun Ässä loimituksen jälkeen noin sutjakasti vipelsi. Jatkossa mennään kuitenkin hierontaan asti hillitymmin, katsotaan sitten tiistaina tilanne!

Yhden kuvan sain, ennenkuin akku simahti.

Ei kommentteja: