sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Kolme rampaa ja yksi pentu

Hilla, Naava, Ässä ja Femma. Kuvan otti Liida-Ida

 Eilen meni päivä talkoillessa koiratanssikokeissa. Kotiinpäin ajellessa tuli Liisa-Idan kanssa puhe, että voisi mennä joskus lenkille rampa-trion kanssa. Naava kun on ollut kymmenen päivää (muistaakseni?) sitten polvileikkauksessa (ja käyttää jalkaansa muuten jo nyt yhtä hyvin ellei paremminkin kuin Ässä) ja Hillakin on rajoitetulla liikunnalla. Ja meilläkin tehdään edelleen Ässän kanssa niitä 15 minuutin lenkkejä. Päivä oli nätti, joten metsä tuntui houkuttelevalta. Myös Femma pääsi mukaan pennelöimään, vaikkei rampa olekkaan.

Aikuiset koirat kulkivat hihnoissa liiallisen rasituksen välttämiseksi. Ei annettu koirien kauan ihmetellä vaan lähdettiin nopeasti kulkemaan. Femman mielestä chihut olivat vähän jänniä ja niihin kannatti pitää aluksi etäisyyttä. Ässä on vissiin opettanut fiksusti varomaan aikuisia koiria.. Kuitenkin asiaa hetken tutkailtuaan se lähti lähemmäs tutkiskelemaan tyttöjen hajuja. Chihut olivat kuin Femma olisi ilmaa, joten Femma sai vähän käydä haistelemassa ja jätti tytöt sitten rauhaan. Seuraili kuitenkin niiden perässä ja tarkasteli tarkkaan toisten touhuja. Ässä tietysti keskittyi pennun huomioimatta jättämiseen ja meni innoissaan haistelemaan chihujen kanssa samoja pusikoita. Sillä oli kivaa päästä taas pitkästä aikaa metsään ja vielä kaverien kanssa. Femma sai kehuja kiltteydestään tyttöjä kohtaan, joten ehkä se huolitaan myös joskus toiste lenkkikaveriksi. 
5 kommenttia:

HooPee kirjoitti...

Kuinka keväisen kesäiseltä tuo teidän metsänne näyttääkään! Ei jälkeäkään talvesta!
Kiva reissu oli varmaan teillä jokikisellä, tuossa kauniissa luonnossa. Ässällekin varmaan hyvä päästä pois sairastuvalta. Alkaa tuo Femmakin jo ihan koiralta näyttämään, kasvavat niin nopeasti nuo pennut. :)
Kuule, kertoisitko, mitkä valjaat noilla chihuilla on yllään, näyttävät oikein hyviltä?

Anne kirjoitti...

Juu tuohon paistoi mukavasti aurinko, joten lumesta ei ollut jälkeäkään :) Muualla metsässä sitä vielä oli kasoina. Femma on tosiaan jo kasvanut kovasti.

Mielestäni tytöillä on hurtan y-valjaat, tällaiset http://www.mustijamirri.fi/tuote/hurtta-pro-pehmustettu-y-valjas-punainen/017249/

Ilmeisen hyvät ovat, sillä kauan ovat olleet ja kestäneet käytössä.

Anonyymi kirjoitti...

Oletteko käynyt vielä pentupiireissä leikkimässä? Ässän aikuisia koiria järkevästi varomaan opettaminen on ihan yhtä tärkeää ja käytännön syistä ehkä tärkeämpääkin kuin muiden kanssa leikkiminenkin.

terv. yksi pentukuvien ihastelija ja blogin vakituinen lukija

Anne kirjoitti...

Ei olla käyty vielä pentupiireissä leikkimässä, kun ei ole menneet ajat yksiin. Tuttavapiirissä olisi myös tarjolla pentuseuraa, mutta meille on mennyt nyt tosi harmillisesti aikataulut aina ristiin.

Tai yhdessä pentupiirissä yritettiin käydä, mutta se oli vähän pettymys. Kaikki muut koirat olivat yli nelikuisia ja meno oli kuin koirapuistossa. Ei sinne voinut 8 viikkoista laskea. :(

Olet oikeassa, että hyvä tavata myös fiksuja aikuisia koiria (vaikka en olekaan varma, kuuluuko Ässä niihin ;)). Olisi kuitenkin kivaa, jos penne pääsisi jonkun kanssa leikkimään. Tähän mennessä kukaan aikuisista ei ole tähän innostunut.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, tyttöjen valjaat ovat nuo Annen linkittämät Hurtan Y-valjaat.

Naavalla (koirista vaaleampi) on päällään pienin koko 35 cm (rinnanympärys) ja Hillalla (punaisempi, isompi) koko 45 cm. Nuo ovat parhaat valjaat, mitä olen löytänyt enkä muita ole kaivannut. Hillalla valjaat ovat olleet käytössä jo pian neljä vuotta, Naavalla pian kolme vuotta.

T: Hillan ja Naavan omistaja :)