perjantai 14. maaliskuuta 2014

Pennun valinta

Martta 7vk.

Heti näin alkuun: huomenna se päivä on, huomenna haetaan pentu kotiin! Iik! Uni ei taida tulla silmään tänä yönä, kun mielialat vaihtelevat suunnattomasta ilosta ja odotuksesta pelkoon, että pilaan koko mahtavan, ihanan, täydellisen pennun (pitäähän sitä vähän kohta-omaansa kehua, ennenkuin sen on täysin turmellut). Piinaava odotus alkoi jo loppukesästä ja nyt se on kovaa päätä toteutumassa!

Palataan hieman aiheessa taaksepäin viime viikonloppuun, kun kävin pentuja katsomassa. Kovasti olivat kaikki kasvaneet ja touhottivat pihallakin menemään häntä pystyssä. Femma oli edelleen vahva suosikkini, mutten halunnut olla liian ihastuksesta sokaistunut ja yritin seurailla tarkkaan muitakin pentuja. Kaikki olivat reippaita, tulivat tutustumaan eivätkä olleet moksiskaan lapsiperheenkin vieraillessa ja lasten temutessa pentujen kanssa. Moni kävi napittamassa silmiin kovasti ja lelut kiinnostivat kaikkia hurjasti ja niitä jahdattiin ja revittiin. Pentue oli yllättävän tasaisen oloinen ja kaikki olivat kovin kivoja. Miten näistä osaisi valita?

 Saara, Möhkis, Vieno ja Liisa 7 vk.

Saaraa pännii seisotuskuvat

Vaikka Femma ei ollutkaan ensimmäisenä syliini tunkemassa vaan ekana pääsin kasvattajalle jäävän Saaran ihailun kohteeksi, tuli Femmakin kohta syliin katselemaan. Jotain sykähdyttävää siinä taas oli ja löysinkin sen sylistäni useaan otteeseen. Leikittiin yhdessä lelulla ja Femma repi ihan innoissaan. Kasvattajalta lähtiessä totesin, että taitaa se tuo Femma olla, mutta mitään ei lyöty vielä lukkoon ennen pentutestiä.

Tänään sain kuulla pentutestin tulokset ja vasta testinkin kerrottua Femman olevan juuri sitä mitä halusin, jännitys helpotti. Tosin testit olivat menneet koko pentueelta varsin hyvin ja testaaja oli kehunut pentuetta tasaiseksi ja hermoiltaan hyväksi, sekä leikkisäksi ja kontaktia ottavaksi. Pentutestaaja oli opaskoirien kouluttaja Minna Leppänen, joten jotain painoa sanoille uskaltaa antaa. Kasvattaja vielä varmisti, että Femmanko nyt haluan ja homma lyötiin lukkoon. Huomenna haetaan kakara kotiin.

Pentutestin tulokset:

Osa-alueet - kaikissa arviointi 1-5:
1. pentu sylissä (rentous) 4
2. luoksetulo 3
3. kontakti 5
4. taistelu (lelulla)  5
5. alistus (pentu selälleen) 4
6. palautuminen 5
7. ääniherkkyys 4
8. käyttäytyminen pöydällä (korkea paikka, vähän liukas alusta)  2
9. seuraaminen 5
11. toimintakyky 4
12. hermorakenne 5
Lopuksi kommentti miten tavoittelee namia kädestä: Erittäin halukas saamaan namin - kaivaa. 

Yleisesti: Kiva, reipas pentu. Tarvitsee hiukan aikaa miettiäkseen uutta asiaa. Hyvät hermot.


Siinä se nyt on, Femma 7 vk:


Olen Ässälle jutellut, että huomenna se saa uuden ystävän. Ville vaan naureskeli partaansa. Saa nähdä miten Ässä reagoi, odotan mitä tahansa väliltä "rähirähi räyh, painu kotiis" - "jee kiva kaveri, puspus", joten tutustuttamiset tulee suorittaa asianmukaisesti. Hyvin todennäköisesti se on tyrmistyneen välttelevä pentua kohtaan eikä halua sitä lähelleen, mutta eiköhän se sopeudu. Loppujen lopuksi uskon sen olevan ihan tyytyväinen kaverista, kun pentu vähän kasvaa ja järkiintyy. Tai viimeistään siinä vaiheessa, kun juoksut alkaa..

Loppuun bonuksena kuva nätistä Uskosta, josta otettiin vierailulla uudet naamakuvat. Seisotuskuvat kaikista pennuista löytyy kasvattajan sivuilta, itse en jaksanut kuvakansioon laittaa kuin naamakuvat.


4 kommenttia:

Jemima kirjoitti...

Voi ei miten suloisia kaikki! Niin söpöjä. Onnea hurjasti uudesta naskaliriiviöstä! On ne kyllä tosi ihania, viimeistään siinä vaiheessa kun niille kasvaa aivot :D

HooPee kirjoitti...

Onnea pennun valintaan. Ihania kaikki ja tasavertaisia, vaikea valinta, mutta osut varmasti siihen oikeaan pentuun, varsinkin kun kaikki ovat noin tasaisen herttaisia. ♥

Bemary kirjoitti...

Voi vitsit, jännä päivä teillä! Koitahan laittaa paljon pentukuvia blogiin niin pian ku mahollista. :p Mä luotan siihen, että oikein valitsit, ku valitsit sen pennun, joka TUNTUU oikealta. Silleen valitsisin iteki etenki, jos pentue on muutoin noin tasainen.

Anne kirjoitti...

Kiitos onnitteluista! Pitääkin laitella pian taas kuvia viimevisiitiltämme.. :)