sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Jokaiselle jotain häppeninkiä

On taas tuntunut siltä, ettei arjen lisäksi ehdi oikein missään käydä tai muuta tehdä, mutta onhan tässä ollut taas kaikenlaista. Lenkkejä kavereiden kanssa, Tappien retki ja kaikenlisäksi Ässälle tänään oma rampojen lenkki!

Viimeviikonloppuna siis vietettiin Femman kanssa aurinkoista talvipäivää Tappien retkellä Kangasalla. Mukana oli sekalainen seurakunta eli yhteensä kymmenen pikkukoiraa. Käveltiin porukalla laavulle, jossa paistettiin makkarat ja nautittiin auringonpaisteesta. Femmalla oli huisia posottaa pitkin maita ja mantuja, ja saipa se välillä huijattua itselleen juoksukaverin ainakin Tilda-harjakoirasta ja Klaara-seropista. Laavun täyttyessä myös muista makkaransyöjistä joutui pikkulikka hihnan päähän odottelemaan. Oikeastaan yllätyin, kuinka hienosti se jaksoikin vain seisoskella ja hengata, kun vapaana vauhti on yleensä melkoista. Tällaista odottelua olisi hyvä "treenata" useamminkin.

Femman juoksukaverit, Tilda-harjis ja Klaara-seropi. Kuva Jenny Piittinen.

"Leiki mun kaa jooko?". Kuva Jenny Piittinen.

"Jee!" Kuva Jenny Piittinen.
 
"Mitä sä sinkoot!?" ihmettelee Hilla. Kuva Jenny Piittinen.

 Ei oo kaikki muumit laaksossa tällä jänöllä. Kuva Jenny Piittinen.

 Sit sitä makkaraa! Kuva Tanja Malmberg.

Nele ja kieli eli Femma. Kuva Tanja Malmberg.

 
Nätisti odotettiin makkaraa. Kuvat Tanja Malmberg.Sit kotiin! Kuva Jenny Piittinen.

Koska Ässäraukka on aivan mökkihöperöitynyt jäädessään paitsi kaikista kivoista lenkeistä ja tapahtumista, päätin järkätä Tappien kautta rammoille ja vanhoille koirille tarkoitetun lenkin. Tällöin kuljettaisiin vain puoli tuntia, jotta vähemmänkin hyvässä kunnossa olevat koirat jaksaisivat mukana. Ässä ei ole suostunut lenkkeilemään juuri ollenkaan jäisten kelien aikaan, mutta tälle päivälle sattui sopivasti +2 astetta ja vesisadetta. Vähänkö tyyppi oli liekeissä päästessään reissuun ja vieläpä ilman Femmaa! Kun paikan päällä odottivat vielä tutut kivat kaverit (joista kaikki eivät niitä rampoja tai vanhoja olleet), oli Ässä koko lenkin suorastaan myhäilevän rento ja tyytyväinen. Paikalla oli meidän lisäksi Hilla ja Naava -chihut sekä mäykkytrio Uuno, Mila ja Niilo. 

Koko poppoo. Kuva Liisa-Ida.

Illasta kotona makaakin aika tyytyväisen oloista sakkia, kun Femmakin kävi aamulla kunnon metsälumirämmintä-lenkin minun hakiessani yhtä kätköä. Taitaa loppuiltakin kulua aika rauhaisissa merkeissä.

2 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Niin menevän näköisiä hurttia joka kuvassa, aivan ihana fiilis, kertakaikkiaan! ♥

Anne kirjoitti...

Hurtat kiittää, menoa ja meininkiä tosiaan riitti! :)