maanantai 2. helmikuuta 2015

Odotetaan


Viimeisen lääkärikäynnin jälkeen Ässä oli hyvin iloinen, suorastaan oma itsensä, saatuaan kipulääkityksen kohdilleen. Kuitenkin hetki tämän jälkeen sen vointi meni todella huonoksi, jopa pahemmaksi kuin koskaan aiemmin (kipulääkityksestä huolimatta). Silloin ajattelin hetken, että tässä se nyt oli tämä homma. Kunnes taas hetken päästä olotila kohosi hyväksi ja Ässä tekee jopa puolen tunnin lenkkiä. Perjantaina sitten mentiin lääkäriin.

Näin hyvät fiilikset oli kipulääkkeen jälkeen
  
Ässän rakko ultrattiin ja se näytti hyvältä. Ei löytynyt kiviä, ei kasvaimia, ei mitään ihmeellistä. Lääkäri otti kuitenkin varmuudeksi Ässältä neulalla virtsanäytteen, koska edellisen näytteen perusteella sillä voisi olla virtsatietulehdus kuitenkin. 

Seuraavaksi Ässältä piti ottaa verinäyte, jolloin se tarvitsi ensimmäistä kertaa elämässään kuonokopan. Hyvin verinäyte sitten saatiin, ennen Ässältä ei olekaan verta tarvinnut ottaa. Tästä tutkitaan tumavasta-aineet, borrelioosi ja kilpirauhasarvot. Ässällä oli myös korvatulehdus, johon sai perus canofiten.

Virtsanäytteen tuloksien pitäisi tulla tällä viikolla ja verikokeisiin menee niinkin kauan kuin kaksi viikkoa. Vähän hakuammuntaa taitaa tämä tutkimusten teko olla, mutta jotain hoidettavaa tarvitsisi nyt löytyä. Kysellessäni seuraavia hoitovaihtoehtoja, mainitsi lääkäri ainakin selän magneettikuvauksen ja sen myötä mahdollisesti selkäleikkauksen, jotka kustantaisivat yhteensä kolme tonnia. Eli vaihtoehdot alkavat olla aika vähissä.


 Lääkärikäynnin jälkeen Ässä pääsi moikkaamaan Nikiä ja Jinnaa, hyvin meni.

4 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Voih, jotenkin tuntuu hyvin kurjalta koko tilanne. Voi Ässä-ressukkaa ja voi teitä isäntäväkeäkin. :(
Toivotaan viimeiseen asti, että joku viisastenkivi löytyy, mutta että selkäleikkauskin vielä...

Anne kirjoitti...

Kurjahan tämä tilanne on. :( Tuo selkäleikkaus alkaa olla sen luokan operaatio, että pitää oikeasti pohtia haluaako sellaiseen enää lähteä. Onneksi vielä ei tarvitse tehdä sellaisia päätöksiä.

Enpä ole ennen toivonut koirani verikokeissa olevan jotain häikkää.

Anonyymi kirjoitti...


Toivottavasti jotain syytä oireiluun löytyy. Selkäleikkaukseen oman koiran kanssa tuskin lähtisi, saati mahdollisesti hakuammuntana kolmen tonnin sellaiseen.

Pidän täällä tietenkin sormet ristissä, että saisitte hyviä, huonoja uutisia.

Anne kirjoitti...

Samaa toivon minäkin, vielä odotellaan.

Selkäleikkaukseen tuskin lähdetään. Lääkärikin puhui siihen tyyliin, että se on se vihoviimeisin vaihtoehto. Raaka totuus on se, että Ässä ei ole enää nuori koira, lonkissa on kaikesta huolimatta se nivelrikko, tuollaiset operaatiot ovat aika isoja ja kolme tonnia on aika iso raha. Jo polvileikkaukset olivat kamala koettelemus, joten miten selkäleikkaus..