lauantai 7. helmikuuta 2015

Sakset vastaan lumipallot


Lumipallokelejä on pidellyt ja jokainen tietynlaisen turkin omaava koiranomistaja tietää, mitä se tarkoittaa. Ihania lumipalloja pitkin turkkia kiristämässä ja parhaillaan estämässä koko koiran liikkumista. Femma on tähän asti selvinnyt kivuttomasti lumikeleistä, mutta nyt turkin taas kasvettua ja otollisten kelien ilmaannuttua alkoi silläkin tehdä tiukkaa. Siinä vaiheessa, kun koirarukka vaan epämääräisesti pompahtelee eteenpäin lumipaakkujensa kanssa (ja Femma ei todellakaan ole pahimmasta päästä, se sentään pystyy vielä kelvollisesti liikkumaan) ja turkin kivasti rastoituttua päätin tarttua saksiin. Tarkoituksena hieman ohennella ja siistiä. Mutta toisin kävi!

Aluksi siistin näppärästi tassuja siirtyen sitten upouusien ohennussaksieni kanssa hapsuja harventamaan. Heti kättelyssä tosin selvisi, että nämä sakset ovat varsin tehokkaat, kun hapsuihin jäi valtava lovi. No ei kun paikkailemaan. Viimeisin lenkki oli takuttanut takajalat (haalarista huolimatta) sellaisille rastoille, että annoin palaa. Ja kohta mulla olikin kananjalkainen koira harvoilla haivenilla. Hups.

 Pieni "siistitty" spanieli. Korvat ja vatsakarvat saivat sentään olla rauhassa, niihin ei jostain syystä paakkuja niin ole kertynytkään.
Vertailun vuoksi ylempänä turkki ennen trimmiä ja alempana kasvattajan tekemä nätti trimmi pari kuukautta sitten.

Eihän sillä sitä turkkia alunperinkään kovin paljon ollut enkä muuten olisi näin kovalla innolla turkkia säästelemässä, mutta tässä pitäisi joskus päästä näyttelyihinkin. Kehtaako tälläistä nakupetteriä viedä näytille? Nih. Taisi cockerin rotuvaatimuksiin kuulua ne karvatkin. Tähän väliin kehtaan kuitenkin väittää, että minusta se on kovin nätti näinkin. Taidan olla surkea turkkikoiran omistaja, onneksi Femma ei varsinainen näyttelytähti ja turkkikoira taitaisi olla muutenkaan. Meidän vahvuudet on (toivoakseni) jossain ihan muualla.

Ja joskus se kai juokseekin ja pudottaa turkkinsa kuitenkin. Vielä on ollut sillä saralla hiljaista.

2 kommenttia:

Sinisukka kirjoitti...

Pakko on kommentoida, että voi jestas Femma on niin kaunis! Siis tuo rakenne on aivan mieletön! :D Niin kevyt ja nam nam.. Ei ole turkkijumala, mutta sopii Femman rakenteeseen. Tuo kasvattajan tekemä trimmi miellyttää silmääni erityisesti, kun itse rakastan "rodunmukaista" trimmiä oli rotu mikä tahansa.. Tosin muutama rotu on tässäkin poikkeus. Itse tossa kanssa leikkelin (trimmaamiseksi ei kai voida enää nimittää) Snuban karvoja.. Ja vaikka seurasin ohjeita niin lopputulos oli aika katastrofi etenkin nyt, kun katsoo jo vähän tasoittuneempaa karvaa.. Joka suunnasta hapsottaa.. Häntä sentään näyttää jo melkein normaalilta, kun sen melkein kaljuksi vetelin vahingossa saksilla. Olen sitten kanssa nyppinyt pään karvoja, että tukka ei pääsisi kasvamaan. Tosin tämäkin ollut aika epämääräistä, kun en oikein tiedä, että kuinka lyhyeksi sitä pitää nyppiä (nypin ilmeisesti otsapenkereen liian lyhyeksi.. hups). Tosin kun katsoin Snuban vauvakuvia, sillä oli hassu tukka, joka ihme kyllä sopi sille. Nykyään on jo niin iso mies, että tukan kanssa poika näyttää niin räjähtäneeltä, että kadulla varmaan mietitään, hoidanko edes koko koiraa.. :D Tähän loppuun kyllä on pakko mainita, että Snuba näyttää kyllä niin järkäleeltä, jos vertaa Femmaan edes näin kuvissa. Tuolla on aivan törky raskas rakenne. Raskaan rakenteen lisäksi tällä hetkellä poika näyttää seisomaltaan siltä, että sillä oli iso maha, vaikka se "lisämaha" muodostuu vain keskenkasvuisista mahakarvoista.. :D Tosin Snubasta tulee tosiaan mieleen Ässä.. Ovat kovin samanlaisia ainakin minun silmääni, vaikka Snuba onkin vielä keskenkasvuinen. Paljonkos muuten Ässällä ja Femmalla on painoa? :D

Anne kirjoitti...

Ihana kuulla, etten ole ainoa turkin leikkelyä ei-niin-onnistuneesti harjoitteleva :D Pään nyppimistä en vieläkään oikein handlaa, mulla se on kauhean hidasta puuhaa.

Mäkin tykkään Femman rakenteesta, kevyt se on kun Ässäänkin vertaa :) Toki nuoruuden rimpula myös. Ässä painaa n. 13,5 kg ja Femma 10,6 kg. Ässä on ollut laihdutuskuurilla, joten enää se ei ainakaan lihava ole, vaikkei atleettikaan. Lihaksia sillä ei kovin ole, kun taas Femma on varsinainen muskelimimmi. Ässä on myös sentin pari Femmaa korkeampi.

Itse tykkään vähän turkittomammista cockereista, joten Femman turkki on mulle kovin kiva. Mutta täytyy myöntää, että on tuo kasvattajan tekemä trimmi ihan eri luokkaa, kun oma saksiminen.. Se on hieno, mutta oli samalla myös käytännöllinen!

Kun Femmalla muuten oli pentuturkki pahimmillaan ja se näytti omasta mielestäni räjähtäneelta, tulivat monet ihmiset ihastelemaan sen "ihanaa pehmoista karvaa". Että eihän sitä tiedä, jos teidänkin vastaantulijat meinaa Snuballa olevan hauska tukkapehko. :D Jossain H&M kuvastossakin näin sellaisen kunnon rönsyilevän cockerin ylikasvaneella karvalla poseeravan mallin kanssa, kai se sitten on joidenkin mielestä luttana pörrökasa.