lauantai 28. helmikuuta 2015

Shoppailua

Ässän vanhan loimen jäätyä lyhyeksi aloin haikailemaan Femmalle uutta, omaa loimea. Niinpä koko talvi on mennyt silmäillessä loimivalikoimia, minkä sitä raaskisi ostaa..

Monella tuntuu nykyisin olevan Pomppa-loimia ja niitä ovat kaikki kovasti kehuneet. Kun lopulta sattui hyvä tarjous eteen raaskin minäkin investoida loimeen. Vaan siitäpä alkoi puljaaminen: mikä on sopiva koko ja ottaakko PerusPomppa vai ToppaPomppa?

Femmalla on Hurtan sadeloimi kokoa 40, joten ajattelin saman olevan passeli koko Pompassakin. Peruspomppaa sovitettaessa koko 41 istuikin sopivasti. Lopulta kuitenkin selvisi ToppaPompan olevan niin paljon reilumpi, että siitä koko 41 oli aivan liian iso, mutta koko 37 sen sijaan oli juuri sopiva.

Aluksi olin aikeissa tilata PerusPompan, koska tuntui hyvin mukautuvalta, mutta silti lämpimältä. No, PerusPompista oli koot loppu, joten "pakko" oli ostaa ToppaPomppa. Tyytyväinen olen ollut tähänkin, tosin ei ehkä istu/laskeudu niin kivasti kuin PerusPomppa ylimääräisen toppauksen takia. Mutta tämä on ainakin sen verran paksu, että pitäisi lämmittää kylmemmässäkin!

Viimepostauksessa onkin kuvia ensimmäisestä käyttökokeilusta. Hyvin pysyi Femman menossa mukana, eikä ylimääräisestä toppauksesta näyttänyt ainakaan haittaa olevan. Tässä pari pihalla näpättyä kuvaa, joista vähän näkee istuvuutta edestä ja sivusta.





















Kuvista voi bongata myös Femman uuden hienon pannan, jonka tilasin täältä. Meillä on ollut aiemmin käytössä Rukan panta, mutta olen himoinnut Femmalle puolikurkkaria. Ne ovat niin näppäriä metsälenkillä ja Ässälläkin on ja mitä näitä syitä nyt löytyykään. Kauhean tyytyväinen olen ollut pantaan, se on jämäkkä, leveä ja heijastimetkin löytyy. Jälkeenpäin jäi tosin kaihertamaan, etten ottanutkaan toisen (Femmalle paremmin sopivamman?) väristä, mutta ehkäpä sitten tilaan joskus toisenkin pannan..


Shoppailujen lisäksi arki rullaa. Ässä on tuntunut hyvävointiselta, joten sen kotona makaamiseen kyllästyneenä olen alkanut raahata sitä mukaan menoihin. Ja hyvin se on jaksanutkin, ilmeisesti siis autossa kökkiminen ja pienet lenkit ovat ok. Rampojen lenkin jälkeen se on päässyt mäyräkoirien  kanssa pikkulenkille ja tänään oli mukana treeneissäkin lämppälenkillä sekä vuoron lopuksi tekemässä viisiminuuttisen toko-hömpöttelyn. Huomenna on luvassa pikkukäynti metsässä chihujen kanssa, ei yhtään hullumpi viikko potilaalle! Olen nyt yrittänyt myös tavoittaa Ässän lääkäriä, jotta voitaisiin yhdessä miettiä tulevaisuuden kuvioita.

Hyvällä säällä huvittaa lenkkeillä

Femma taas elää omaa iloista ja vilkasta arkeaan. Treenaamiset ovat vähän kärsineet muun elämän viedessä aikaa, mutta eiköhän taas kesällä aktivoiduta harrasteiden suhteen enemmänkin. Aina tässä sivussa kuitenkin jotain yritetään ehtiä räpeltämään. Luustokuvauksetkin taitanevat tulla ajankohtaiseksi keväällä tai kesän nurkilla. Onneksi Femma on kekseliäs tyttö, joten tekemisestä ei ole ikinä puutetta:


Aina voi pieni lintukoira noutaa sukkia tai tiirata ikkunasta lintuja.

7 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Elsalla peruspomppa. Se ei oikeastaan edes tarvi takkia, vain kovilla pakkasilla käytän takkia ja viileillä keleillä, jos joutuu olemaan autossa. Peruspomppa on sopinut myös metsästyshommiin, tauolla kun laittaa pompan niin se on juuri sopivan lämpöinen ja karva kuivaa.

Tosi nätti tuo panta!

Anne kirjoitti...

Meillä aika sama käyttötarve, tosin autoon aika herkästi odottelun ajaksi isken loimea selkään. Nyt jälkikäteen ajatellen tuo PerusPomppa olisi ehkä ollut meidän käyttöön ideaalimpi. Yllättävän pieni paksuusero näissä malleissa on, toppausta ei kovin paksulti ole toppaversiossa. Mutta se vähäkin heti näyttää syövän tuota mukautuvuutta. Olen silti tyytyväinen, hyvin on toiminut!

Tuli myös testattua tänään tuo märkä koira + loimi. Femma rynnisti metsässä itsensä läpimäräksi, joten sai autohengailun ajaksi loimen selkään. Hyvin oli turkki kuivunut parin tunnin aikana ja loimikin oli edelleen lämmin ja aika kuivakin!

Anonyymi kirjoitti...

Moikka, toivoisin kovasti blogiisi esittelypostsusta itsestäsi ja omasta koirataustastasi:-)

Anne kirjoitti...

Moi, pahoin pelkään ettei sellaista taida olla tulossa :D Olen ihan tarkoituksella jättänyt itseni esittelemättä, joten esittelyä tuskin tulee jatkossakaan.

Omasta koirataustastani ei paljoa olekaan kerrottavaa, sillä Ässä on ensimmäinen koirani ja blogi alkaa siitä, kun Ässä meille tuli.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi et halua esitellä itseäsi?

Anonyymi kirjoitti...

Millä kameralla kuvaat?

Anne kirjoitti...

Musta on ihan mukavaa säilyttää jonkinlainen anonyymiys bloggaamisessa, vaikka aika moni blogia lukeva varmaan mut tunteekin.. :)

En siis ole vain kokenut tarpeelliseksi esitellä itseäni, koirat ne kuitenkin ovat pääosassa tässä blogissa. Ehkä jonain päivänä teen esitteypostauksen, jos tulee sellainen fiilis. Katsotaan.

Kamerana toimii canonin 400d eli järkkäri, putkena nykyisin lähes pelkästään canonin 85 mm 1.8 .