keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Näillä mennäänÄssän verikokeiden tulokset tulivat vihdoin tällä viikolla. Niistä selvisi, että kilpirauhasarvot ovat normaalit, reumatekijä negatiivinen, tuma-vasta-aineet normaalit ja Borrelia-vasta-ainetaso matala. Ei siis sieltäkään löytynyt mitään selittävää tekijää Ässän jatkuviin kipuiluihin.
 
Tällä hetkellä näyttää siis siltä, että jatketaan vain kuten ennenkin: kipulääkettä nassuun ja hieronnalla, jumpalla ja venyttelyllä yritetään pitää koira kunnossa. Eli tällä hetkellä ajatellaan kipujen johtuvan vain lonkkien nivelrikosta ja näistä inhoista liukkaista keleistä. 

Ässän vointi on ollut vaihtelevaa, mutta ainakin se on nyt iloinen ja kivuttoman oloinen. Lenkkihalut vaihtelevat vähän päivän mukaan, mutta nyt on mennyt ihan hyvin. Toivottavasti olo helpottuu kesää kohden mentäessä, sillä onhan tämä aika turhauttavaa sekä koiralle että itselle.

5 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa tuo "iloinen ja kivuton", niin kauan kuin tuo olotila jatkuu, niin kauan unohtakaa kaikki murheet. Tulevaisuus sitten näyttää, mihin suuntaan mennään. Nyt mennään näin, kuten itsekin totesit.
Varokaa kuitenkin, ettei Ässä pääse liukastumaan! Onneksi ollaan kevättä kohti menossa!

Anne kirjoitti...

Olet aivan oikeassa. Ei pitäisi murehtia vaan keskittyä nyt tähän kivuttomuuteen ja nauttia sitä, kun ei tiedä vielä mitä tuleva tuo tullessaan. Sitä voi pohtia sitten, kun sen aika on :)

Liukastuminen on Ässälle aika paha, kun lonkatkin ovat niin löysät. Eipä se edes itse halua lenkkeillä liukkailla keleillä lähes tulkoon ollenkaan, joten osannee itsekin vähän vältellä tuota liukastelua.

Satu Repo kirjoitti...

Sanamuoto hieman karahti korvaan; ei ole olemassa sellaista asiaa kun "vain nivelrikko". Sellainen ihminen, joka ei ole siitä itse kärsinyt tai katsellut toisen ihmisen/koiran nivelrikkoista taivalta, ei voi käsittää kuinka kamalaa se voi olla.

Parhaimmillaan se on "vain" osa-aikaista kipua, pahimmillaan jatkuvaa tuskaa (josta ei voi parantua ja johon ei kipulääkitys juurikaan auta).

Ja vaikka negatiivinen olenkin, niin tuo on silti ihan pelkkää ikävää ja kammottavaa faktaa.

Anne kirjoitti...

Faktat on tiedossa. Tarkoitus ei ollut mitenkään vähätellä nivelrikkoa, vaan todeta, että tällä hetkellä Ässällä nyt ei muuta sairautta ole (ainakaan tiedossa olevana).

En voi käsittää omakohtaisesta kokemuksesta nivelrikon kamaluutta (onneksi!), mutta on Ässänkin seuraaminenkin ollut pahimmillaan ihan hirveää. Ja tiedossa on seki, että piikille se todennäköisesti tämän vaivan takia menee, en siis mitenkään yritä sulkea silmiäni tältä asialta. Se sitten jää nähtäväksi, että milloin menee. Ellei olisi pitänyt mennä jo.

Satu Repo kirjoitti...

Eikä mun ole tarkotus sanoa sulle mitä pitää tehdä ja millon, halusin vaan selventää/korostaa/jotain tuon helvetillisen vaivan luonnetta.