sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Koirakoulu!

Aijai, tuntuu kuin viime postauksesta olis ikuisuus! Ylppärit lähenee, ja tahti kovenee. Kaikkea jännää on tapahtunu! Voisinkin näin alkuun listata asioita: Koirakoulu, kaveri sai yllättäen koiran ja lääkärin reissu. Ja mistäs sitä aloittaisin? Vaikkapa vanhimmasta, eli lääkärireissusta.

Tiistaina siis käytiin lääkärissä hakemassa rokotuksia, mutta paljastuikin kaikkea yllättävää. Ihmettelin Ässän lonksuvia lonkkia/polvia. Lääkäri totesi, että "kääpiökoirilla patella luksaatio on yleinen, voi olla se, hoituu leikkauksella". Noh, cockeri ei ole kääpiökoira, mutta tottakai säikähdin, että semmoinenkos tolla nyt on. Kasvattajalta kuulin, että erittäin harvinaista cockereilla, ei tunne yhtäkään tapausta. Huojennus! No, kai sillä lääkärilläkin on oikeus erehtyä..

Muuta ongelmaa sitten oli: Korvassa vieläkin hiiva. Jossei ala lähtemään, epäillään allergiaa. Silmät vuotavat, johtuu ahtaista kyynelkäytävistä tai siitä allergiasta. Lisäksi meidän poika on tukeva.

Voi hemmetti, tulin korjaamaan joitain kirjoitusvirheitä, mutta poistin vahingossa osan tekstistä huomaamattani ja tallensin! Koulunkoneet vihaa mua :( Pitääpi kirjoitella uudestaan kaikki.. är.
Eli kaverini Laura sai yllättäen koiran! Halunnut jonkin aikaa jo, mutta vanhemmat ei olleet lämmenneet. Sitten joku tutun tuttu oli luopumassa koirastaan Windystä. Windy oli ostettu jollekkin 10-vee kakrulle leikkikaluksi, mutta tyttö oli kyllästynyt Windyyn. Siellä se sitten lojui sohvalle unohdettuna, kunnes perheen isä päätti etsiä sille paremman kodin. Ja nyt Windy asustelee Lauralla. Windy on valko-beige bichon havanese narttu, 2-vuotta vanha. On ihan ihmeissään saamastaan huomion määrästä ja innoissaan lenkeistä. Suloinen tapaus. Pitää käydä Ässän kanssa joku päivä häntä moikkaamassa!

Miksi ihmiset ostavat lapsille eläimiä leluiksi?

Koirakoulu meni ihmeen hyvin! Peuhuvartin aikana koirat sai juosta vapaana isolla aidatulla alueella, ja Ässä oli ihan ihmeissään siitä koiramäärästä (n. 50 koiraa), ja pelkäsi muita koiria. Ensin kyhjötti penkillä, mutta sitten sain sen suostuteltua tutustumaan toiseen cockeriin ja pieneen valkoiseen koiraan. Niiden kanssa vähän leikkikin, mutta sitten tuli isopaha labradori ja jyräsi pikku-Ässän ketoon. Voi sitä parkua! Myöhemmin mun kannustuksen ja kehujen säestyksellä uskalsi kyllä tutustua hihnassa tosi isoon mustaan koiraan ja yritti jopa leikkiä :) Seuraavalla kerralla on varmaan jo paljon rohkeampi.

Harjoiteltiin istu ja maahan käskyjä, jotka Ässä jo osasikin. Olin tosi ylpeä pojasta, joukon nuorin ja osasi silti molemmat ja jaksoi jopa keskittyä muhun kun pyysin, vaikka ympärillä oli muita koiria. Luoksetuloa myös harjoiteltiin, ja senkin Ässä osasi mallikkaasti :) Olen niin ylpeä pässilästä! Harjoitus, jossa tehtiin ympyrä, jota yksi koirakko sitten pujottelee, meni vähän huonommin. Ässä ei pystynyt keskittymään muhun ollenkaan, kun toinen koira oli tulossa, mutta enpä kyllä sitä odottanutkaan. Loppua kohti kuitenkin parani, jaksoi keskittyä muhun, mutta kun toinen oli ihan kohdalla, yritti siihen kiskoa. Sen jälkeen sain taas huomion itseeni. Meidän pujottelu menikin odotettua paremmin, Ässä kipitteli kiltisti kun hoin"tul tul" (hoen aina lenkillä sitä :D ). Joitain kertoja jouduin pässilää vetämään perässäni, mutta mun mielestä meni kuitenkin hyvin toi harjoitus :)

Läksyksi saatiin katsekontaktin harjottelua. Eli Ässä saisi siis katsoa mua, eikä sitä namukättä. Seuraavaa kertaa odottelenkin jo innolla :)

Kevennykseksi kuvasia metsälenkiltä!


Siellä se möllöttää.

Pässilä juoksee! Tarkennukset vaan meni puihin.

Kiipeiltiin Ässän kanssa kivelle. Kakara oli hyvin ylpeä saavutuksestaan, eikä suotta :) Kiville kiipely on kakkaran lempiharrastus, ja vahvistaahan tuo lihaksiakin. (onpas rakeinen kuva)

Ei kommentteja: