tiistai 30. syyskuuta 2008

Hampaaton mukula

Ässällä vaihtuu kovalla vauhdilla hampaat. Etuhampaat on vaihtunu ajat sitten, kulmahampaat menee parhaillaan. Tällä hetkellä pojalla on vain yksi kulmahammas, muut on lähtenyt. Alta kasvaa kyllä kovaa vauhtia tilalle uudet. Ässä on ihan hölmön näköinen yhdellä kulmahampaalla, ja pallonkaan kuljettelu ei niin hyvin onnistu ilman kulmahampaita. Ja tästäkös meille repeää hupia.

Ollaan löydetty uusi lelu Ässälle! Tai enemmänpä se meille hupia tuottaa. Kyseessä on laservalo. Sitä Ässä jaksaa jahdata tolkuttomasti, ja luulee vielä vissiin kärpäseksi, kun yrittää syödäkkin. Eilen illalla naurettiin kuorossa, kun Ässä juoksenteli hulluna pimeällä pihalla laserin perässä. Iskä tais ottaa tuon huvin nauhallekkin.

Ässän korva on tainnut vihdoin parantua! Pelasin puhdistus- ja lääketipoilla parilla päivällä varman päälle, ja sen jälkeen olen tarkistellut tuleeko sieltä töhnää. Eipä tule vieläkään :) Ihanaa, että päästiin siitä vihdoin, aika sitkeä jaksoi ollakkin. Hemmetin hiiva. Onpahan ainakin lääkettä varalle, jos joskus uusii.

Kotoa lähteminen on välillä kova paikka; nimittäin mulle. Ässälle on kehittynyt aivan super-säälittävä ilme, jota on lähes mahdoton vastustaa. Enemmän se kyllä mussa (ja muissa) herättää hupia, kuin sääliä. Niinkuin koko koira tuntuu tekevän! Olen huomannut tulleeni paljon hyväntuulisemmaksi, kun Ässä on tullut taloon. Toki välillä voi tulla kiristeltyä hampaitakin, mutta harvemmin. Ässän kanssa kun on vain kiva viettää aikaa, ja Ässä onkin tullut todella rakkaaksi mulle. Se jaksaa aina olla niin iloinen ja innostua kaikista tyhmistäkin jutuista. Ja mennään minne vaan, niin Ässä lähtee aina intoa puhkuen mukaan. Ja onpa tuo kutale vielä nättikin.

Tästä tulikin mieleen viime sunnuntain koirakoulu. Ässä oli intoa täynnä, mutta into suuntautui suurimmaksi osaksi ihmisiin, eikä koiriin. Koiria pikkasen tervehdittiin, mutta sitten juostiin ihmisten jalkoihin! Siellä pyörittiin lähes koko peuhuvartti. Ässä tykästyi etenkin pariin lapseen, joista se tuntuu muutenkin kovin pitävän. Kaduillakin aina lapsia kyttäilee, ja haluaisi mennä leikkimään. Lisäksi tuntui, että Ässää kiinnosti enemmän muiden koirien hajut, kuin koirat. Hölmö. Yltiösosiaalinen Ässä :)

Torstaina muuten koitetaan uudestaan, josko Lauran koira Windy uskaltautuisi leikkimään Ässän kanssa. Windy on kuulemman saanut paljon rohkeutta toisten koirien suhteen, ja on leikkinytkin ihan innoissaan jonkun länsiylämaanterrierin kanssa. Pidetään peukkuja, että Ässä saa vielä yhden kaverin :)
Sielä se hullu pinkoo laserin perässä


Ei kommentteja: