maanantai 16. helmikuuta 2009

Hae ukko!

Noniin, nyt kun ollaan vihdoin selvitty abiristeilystä niin päästään tännekkin turisemaan (oikeasti olen ollut vain hemmetin laiska). Tänään käytiin taas Rauhalassa Märynummella harjottelemassa ukon etsintää rakennusten sisältä. Myös palomiehillä oli joitain harjoituksia samaan aikaan, mutta hyvin me kaikki sinne mahduimme. Tänään päästiinkin jo itse asiaan, kun viimekerralla Ässä ja Frida olivat menneet niin hienosti ympäriinsä välittämättä liukkaista lattioista tai muista.

Ässälle tehtiin kolme kertaa niin, että hän näki ihmisen menevän piiloon. Ensimmäinen meni Ässältä ihan ohitse, sillä se lähti painelemaan ihan muualle toisten ihmisten luokse. Kiinnitti aluksi liikaa huomiota yläkertaan valmiiksi menevään ukkoon, ja sinne se sitten porhalsi. Seuraavaksi keskittyi minun namipurkkiini, jonka sitten heivasin veks. Toisella kerralla ukko oli käytävän päässä huitomassa ja huitelemassa, ja meni sitten piiloon. Ässä porhalsi sinne, mutta epäröi ja tuli takaisinpäin. Sitten se kuitenkin ihanasti älysi mennä hakemaan ukkoa ja löysikin sen :) Kolmannella kerralla vaikutti tajunneen jutun juonen. Teimme samalla tavalla kuin toisellakin kerralla, ja Ässä porhalsi ukon luokse suoraan välittämättä edes palomiehistä jotka yhtäkkiä ilmestyivät paikalle. Olin niin ylpeä hienosta hoksaavaisesta Ässä-pojasta :) Palomiehet tosin kutsuivat Ässää puudeliksi.. :D

Fridallakin meni aivan todella hyvin ukon haut, ja se tajusi samantien idean. Kaksi ensimmäistä ukkoa menivät Fridan nähden piiloon, mutta kolmas oli jo valmiiksi piilossa. Todella hienosti Frida otti kuitenkin ilmasta vainun ja löysi piiloutuneen ukon porhailtuaan aikansa ympäriinsä. Huimaa edistymistä :)

Eilen oli yleiskoulutuskin, joka meni aivan tajuttoman hyvin! Ässällä on selkeästi keskittymiskyky kasvanut, sillä jaksoi seuraillakkin tosi kauan. Kerran yksi bokseri pomppasi Ässää päin tämän istuessa sivulla, mutta Ässä vain nousi hieman ja katsahti koiraa. Sitten palasi välittömästi istumaan ja katsekontaktiin. Lienee turha sanoa, että tästä Ässä ansaitsi aivan mahdottomat kehut! Tuli todella hyvä mieli eilisestä koulutuksesta. Lisäksi opin, miten opetetaan koiralle sana, jolloin se tietää tekevänsä liikkeen väärin. Olenkin aina miettinyt, mitä teen, kun Ässä joskus menee makaamaan istumisen sijaan. Kyllähän tuolta koulutuksesta oppii mukavia "kikkoja" koiran koulutukseen ;)

Lopuksi taas kuvasia päivän ulkoilureissulta, jolla onnistuin iloisesti hukkaamaan lapasenikin :) Loput kuvat laitan taas omaan albumiinsa, jottei koko blogi tukkeudu kuvista.



Lumiturpa :)

1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Ihanat vauhtikuvat, todella suloinen haukku! :) Eksyin ensimmäistä kertaa tänne blogiin kurkistelemaan :)