keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Treeniä ja pulkkailua

Taas pientä väliä edelliseen kirjoitukseen. Vaikka onkin loma, niin aika tuntuu olevan todellakin kortilla. Koneella kyllä tulee lojuttua, mutta laiskuus on tainnut iskeä. Kaikenlaista onkin sattunut ja tapahtunut!

Lauantaina käytiin Mian luona lenkkeilemässä. Mukana olivat Kia ja Mia sekä tietysti koirat Ässä, Frida, Diva, Doris ja Pimu. Tytöt kyllä paahtoivat, minkä jaksoivat, vaikka Ässä vähän ujostelikin taas isompiaan. Kyllä se sitten loppua kohti erkani kauemmas muiden koirien mukana, mutta kovin väisteli toisia. Muut eivät häntä kylläkään pahemmin ahdistelleet, mutta Ässä silti pysytteli hieman etäämpänä. Fridan kanssa se kyllä otti spurtteja niin, että haukku raikasi. Lenkin jälkeen eksyimme Mialle, jossa saimme oikein kunnon kestitykset pikkupitsoista jäätelöön. Kyllä kelpasi, sekä meidän että koirien. Kiitokset vielä Mialle kivasta päivästä!

Sunnuntaina oli taas haku-treenit, ja Ässä pääsi ensimmäistä kertaa hakemaan ihmistä metsästä. Haku meni todella hyvin, sillä intoa riitti! Itse vähän sähläsin, mutta onneksi se ei koiran menoa haitannut. Haukkumistakin tuli tänään taas harjoiteltua. Hienosti Ässä on tajunnut idean, ja osaa nyt vihdoin haukkua käskystä. Vähän pitää vielä harjoitella, että menee varmasti perille, mutta hyvältä näyttää :)

Eilen olimme laskiaispäivän kunniaksi pulkkamäessä isolla porukalla. Kyllä Ässä oli innoissaan, kun pääsi juoksemaan vapaana kilpaa pulkanlaskijoiden kanssa :) Ässää tosiaan uskalsi pitää hyvin siinä vapaana, kun pystyi ihanasti luottamaan siihen, ettei se lähtenyt kauempana olevien luistelijoiden luokse. Vähäksi aikaa tosin otin sen kiinni, kun rinteeseen tuli muitakin laskemaan. Kaksi tuntiahan siellä taisi vierähtää ja kyllä oli koira naatti kotiin tullessaan, kun oli jo aiemmin päivällä ollut parilla lenkillä.

Ässä on alkanut lähiaikoina lisääntyvässä määrin raaputella itseään. Raapiminen on lisääntynyt niin pikku hiljaa, että en ole huomannut sitä. Nyt Ässä sitten raapii itseään jo sen verran, että sen kyllä huomaa. Lisäksi korvan hiiva ei ole lähtenyt mihinkään, vaikka olen lotraillut aineiden kanssa. Se hemputin hiiva on niin syvällä, ettei siihen yllä kuin pumpulipuikolla. Niimpä olen päättänyt vaihtaa ruokamerkkiä kokonaan, jos ongelmasta sillä päästäisiin. Sen jälkeen taas kunnon hiivalääkkekuurit päälle, jospa vihdoin sekin nujertuisi! Olen nyt päätynyt kokeilemaan Jahti&Vahti Kana ja riisi ruokaa, joka on ymmärtääkseni ihan kelpo ruoka. Nyt vain tuota nutroa jäi tuonne nurkkiin lojumaan sellaiset 10kg, kun sitä juuri ostettiin lisää. Että tervetuloa hakemaan pois ;)

Myös marsulassa on ollut nyt pienoisia ongelmia. Veetiltä katkesivat etuhampaat nyt kolmatta kertaa, joten kiikutin sen viimeviikolla eläinlääkäriin. Syyksi sanottii joko heikko hammasluu tai tulehdus, joten saimme antibiotit varmuuden vuoksi. Kohta tuo kuuri loppuukin, onneksi Veetin maha on kestänyt sen! Lääkkeen antaminen käy hyvin kätevästi ruiskulla, vaikka Veeti ei siitä pahemmin pidäkkään. Toivottavasti nyt tällä lähtee, ettei tuo katkeilu jää pysyväksi ongelmaksi!

Ei kommentteja: